ОККО, заправка ОККО /Getty Images
Категорія
Компанії
Дата

Мережі заправок сплачують дуже різні суми податків з літра пального – WOG утричі менше за ОККО. Чому така різниця і якими можуть бути наслідки

Мережа ОККО опинилася серед лідерів зі сплати податків за результатами дослідження аналітиків Фото Getty Images

Дослідження аналітиків та даних податкової показало: ОККО і Socar сплачують з літра пального понад 2 грн податків. Друга за розміром на ринку WOG – майже втричі менше. Аутсайдери списку – на порядок менше. Що це означає?

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Минулоріч і у першій половині 2023-го мережі автозаправок сплачували у бюджет з 1 л пального від 10 копійок до 2,75 грн. Таких висновків дійшли аналітики ІСЕТ та CASE Ukraine. Зарплати працівників паливних мереж, судячи зі сплати податків, відрізняються у 4,5 раза, свідчать результати дослідження.

Водночас тіньова частка на паливному ринку послідовно зменшується з 27% у 2020 році до 11% у 2022-му і до 8% у першому кварталі 2023-го, за оцінкою аналітиків. Чому «податкові» показники лідерів ринку ОККО і WOG відрізняються втричі і що може чекати на компанії, які сплачують державі найменше?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні