Категорія
Компанії
Дата

Від автодоріг до мостів, метро і водогонів. Який бізнес будує власник Autostrada Максим Шкіль. Велике інтервʼю

Максим Шкіль, засновник групи компаній Autostrada. /Олег Сидоряка для Autostrada

Максим Шкіль, засновник групи компаній Autostrada. Фото Олег Сидоряка для Autostrada

Максим Шкіль – про відносини між бізнесом і владою, мільярдні державні замовлення та борги, дорогі авто та плани за межами України.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Компанія Autostrada Максима Шкіля, 40, стала відомою в Україні з початком президентської програми «Велике будівництво». Вона – один із лідерів ринку разом з двома іншими гравцями: «Автомагістраль-Південь» та «донькою» турецької Onur.

У воєнний час будівництво доріг не на часі. У бюджеті 2024-го гроші Дорожнього фонду, з яких Агентство відновлення (а раніше «Укравтодор») фінансували будівництво і ремонт магістралей, передали напряму в бюджет. Виглядає так, що Autostrada адаптувалася до нових реалій. Замість доріг вона отримує підряди на будівництво мостів, водогонів та захисту для об’єктів енергетики. Завдяки цьому Шкілю вдається зберігати загальний виторг групи на рівні 10–12 млрд грн.

Проте його ім’я на слуху не лише через виграні держтендери, а й через небізнесові події. Пів року тому Шкіль за допомогою журналіста УП Михайла Ткача розіграв на аукціоні свій Maybach – отримані 30 млн грн пішли на ЗСУ. 21 квітня бізнесмен на своїй Facebook-сторінці зробив публічним конфлікт працівника департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції з персоналом і відвідувачами київського ресторану GoodWine. Оперативника того ж дня звільнили.

У великому інтерв’ю Forbes Шкіль розповідає, чому пішов на публічність у цій історії, коли націлився на будівництво метрополітену і на чому зароблятиме у 2030 році.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні