Категорія
Новини
Дата

Арештовані нові земельні ділянки та готель дружини Медведчука на 17,5 млн грн – СБУ

За матеріалами СБУ суд наклав арешт на ще дві земельні ділянки з об’єктами нерухомості, які незаконно перебували у власності Оксани Марченко. Загальна вартість цього майна становить майже 17,5 млн грн, ідеться у повідомленні СБУ.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Земля розташована в одному з престижних туристичних районів Львівської області, за даними СБУ, там дружина Медведчука організувала нелегальне будівництво готельного комплексу.
  • Слідчі встановили, що відповідні земельні площі Марченко одержала внаслідок незаконної оборудки з нерухомістю.

  • У СБУ стверджують, що до схеми був причетний колишній керівник районного відділу земельних ресурсів. Протягом 2004–2010 років він вносив недостовірні відомості до звітної документації для видачі державних актів щодо права власності на землю на користь Марченко.
  • Наразі посадовцю вже повідомлено про підозру у зловживанні владою або службовим становищем, а також у службовому підробленні.
  • У серпні минулого року на Львівщині СБУ вже ініціювала арешт трьох земельних ділянок, якими незаконно володіла Марченко.

Контекст

Дружина підозрюваного у державній зраді Віктора Медведчука Оксана Марченко є кінцевим бенефіціаром мережі київських компаній і підприємства у Ялті, які переводили мільйонні суми на рахунки Росгвардії та російського МВС в окупованому Криму, повідомляє СБУ. Марченко повідомили про підозру. За даними слідства, для реалізації схеми Марченко зареєструвала у Ялті товариство зі статутним капіталом у понад 1 млрд руб., для його створення були задіяні активи трьох підконтрольних інвестиційних компаній у Києві.

Наприкінці лютого цього року за матеріалами СБУ було арештовано майно дружини Медведчука більш як на 5,6 млрд грн.

Слідчі СБУ вже повідомили фігурантці про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

У березні за матеріалами СБУ суд арештував чергові активи дружини колишнього народного депутата Віктора Медведчука Оксани Марченко, яку підозрюють у фінансуванні російських окупаційних угруповань. Їхня загальна вартість становить понад 440 млн грн, ідеться у повідомленні СБУ. Рішення суду стосується 6,8% акцій ПАТ «Електрометалургійний завод «Дніпроспецсталь» ім. А.М. Кузьміна» в Запоріжжі, якими Марченко володіє через три офшорні компанії. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні