Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

Туристи з келихами і тисячі пляшок для Японії. Крафтова виноробня Biologist збільшує потужності вдвічі та хоче розвивати туризм. Скільки це коштує?

3 хв читання

виноробня Biologist /надано компанією Biologist

У 2024 році Biologist наростив виробництво вина на 80%, до 45 000–50 000 пляшок. Фото надано компанією Biologist

Прослухати матеріал

Прослухати матеріал

05:56 хвилин

x1
  • 1
  • 1.25
  • 1.5
  • 1.75
  • 2
00:00 / 05:56

Власник крафтової виноробні Biologist Ігор Петренко наростив потужності на 80%, до 45 000 – 50 000 пляшок у 2024 році, в планах – 100 000 пляшок. Це дозволить запустити туристичний проєкт та збільшити експорт, зокрема у Східну Європу, Велику Британію і Японію. Що задумав підприємець?

Купуйте річну передплату на шість журналів Forbes Ukraine за ціною чотирьох номерів. Якщо ви цінуєте якість, глибину та силу реального досвіду, ця передплата саме для вас.

Виробник вина Biologist масштабується. «Хочемо впливати на ринок крафтових вин», – повідомляє засновник виноробні Biologist Ігор Петренко. У 2019 році він отримав ліцензію і виготовляє вино з виноградників у Київській та Одеській областях.

У Biologist два власних виноградники на 3 га на Київщині та один – на 14 га в оренді на Одещині. У 2024-му виробник запустив новий цех у Лісниках Київської області та наростив виробництво вина на 80%, до 45 000 – 50 000 пляшок. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
Четвертий випуск 2025 року вже у передпродажу

Замовляйте з безкоштовною доставкою по Україні