Категорія
Компанії
Дата

Удар у відповідь. Міноритарії зупинили делістинг Kernel з Варшавської біржі. У чому суть конфлікту

У 2023-му Андрій Веревський повернув контроль над одним з найбільших агрохолдингів країни Kernel /надано пресслужбою, а також оброблено і доповнено за допомогою ШІ (штучного інтелекту) Photoshop Beta.

У 2023-му Андрій Веревський повернув контроль над одним з найбільших агрохолдингів країни Kernel Фото надано пресслужбою, а також оброблено і доповнено за допомогою ШІ (штучного інтелекту) Photoshop Beta.

У 2023-му Андрій Веревський повернув контроль над Kernel, одним із найбільших агрохолдингів країни, і значно збільшив свою частку. Наступним кроком мав бути вихід компанії з Варшавської фондової біржі. У 2024-му міноритарії, які не погодились із таким розвитком подій, завдали удару у відповідь – їхній позов зупинив делістинг. Ціна питання – мільйони доларів. Що відбувається?

Виведення акцій українського агрохолдингу Kernel з Варшавської фондової біржі зупинено, доки Окружний суд Люксембургу не завершить розгляд позову міноритаріїв, які оскаржують делістинг, повідомила Варшавська біржа 4 березня.

Рішення очікуване, але воно нічого не змінює для діяльності холдингу, повідомили Forbes у пресслужбі Kernel. «Регулятор не може ухвалити рішення, доки підстава для його ухвалення оскаржується, – йдеться в повідомленні компанії. – Ми будемо захищати нашу позицію в судах».

У компанії вкотре наголосили, що вихід з біржі є необхідним, законним і виправданим кроком для більшої гнучкості та ефективності в управлінні компанією під час війни, нестабільності та високої невизначеності. У жовтні – грудні 2023 року виторг Kernel знизився на 15%, до $1 млрд, як порівняти з аналогічним періодом 2022-го, йдеться у фінансовому звіті компанії. EBITDA компанії знизилася на 26%, до $205 млн.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні