Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

«Захист через суд тепер не має сенсу». Рада заборонила банкрутство відчужених «Укрнафти», «Мотор Січі» та «АвтоКрАЗа», щоб захистити їх від власників – Коломойського, Жеваго та Григоришина

5 хв читання

Гелікоптер "Мотор Січ" у Запоріжжі /Getty Images

Рада заборонила банкрутство відчужених «Укрнафти», «Мотор Січі» , «КрАЗа». Що це дасть? Фото Getty Images

«Запоріжтрансформатор» та «КрАЗ» більше не банкрути, «Мотор Січ» та «Укрнафта» не збанкрутують ще щонайменше два роки після закінчення війни. Причина – не в ефективному держуправлінні. Парламент ввів мораторій на банкрутство цих підприємств, відчужених восени 2022 року. Що стоїть за цим законом? 

За 12 років консалтингова компанія Franchise Group створила 600+ франшиз. Як масштабувати бізнес за допомогою франшизи в часи турбулентності? Отримайте інсайти і стратегії на Форумі підприємців від власниці та СЕО Franchise Group Мирослави Козачук. Купуйте квиток за посиланням.

До кінця воєнного стану та ще впродовж двох років після закінчення війни порушувати будь-які судові справи щодо українських підприємств критичної інфраструктури, у яких держава прямо чи опосередковано володіє ≥50% статутного капіталу, заборонено. 22 травня Рада схвалила закон про мораторій на банкрутство таких обʼєктів

Закон дозволить зберегти у держвласності відчужені «Мотор Січ», «Укрнафту», «Запоріжтрансформатор», «АвтоКрАЗ», пояснив один з авторів законопроєкту, депутат «Слуги народу» Олександр Федієнко. 

Кредитори та колишні власники не зможуть позиватися щодо майна цих компаній, а справи про банкрутство просто закриють, каже керуючий партнер юридичної компанії «Армада» Олександр Кузнєцов. Чому мораторій запровадили зараз та хто ще у переліку? 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні