Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

«Захист через суд тепер не має сенсу». Рада заборонила банкрутство відчужених «Укрнафти», «Мотор Січі» та «АвтоКрАЗа», щоб захистити їх від власників – Коломойського, Жеваго та Григоришина

5 хв читання

Гелікоптер "Мотор Січ" у Запоріжжі /Getty Images

Рада заборонила банкрутство відчужених «Укрнафти», «Мотор Січі» , «КрАЗа». Що це дасть? Фото Getty Images

«Запоріжтрансформатор» та «КрАЗ» більше не банкрути, «Мотор Січ» та «Укрнафта» не збанкрутують ще щонайменше два роки після закінчення війни. Причина – не в ефективному держуправлінні. Парламент ввів мораторій на банкрутство цих підприємств, відчужених восени 2022 року. Що стоїть за цим законом? 

Як створити продукт, який полюблять клієнти? Отримайте цінні поради від співвласника monobank™ – Олега Гороховського. Купуйте квиток на Форум підприємців, який відбудеться 27 червня.

До кінця воєнного стану та ще впродовж двох років після закінчення війни порушувати будь-які судові справи щодо українських підприємств критичної інфраструктури, у яких держава прямо чи опосередковано володіє ≥50% статутного капіталу, заборонено. 22 травня Рада схвалила закон про мораторій на банкрутство таких обʼєктів

Закон дозволить зберегти у держвласності відчужені «Мотор Січ», «Укрнафту», «Запоріжтрансформатор», «АвтоКрАЗ», пояснив один з авторів законопроєкту, депутат «Слуги народу» Олександр Федієнко. 

Кредитори та колишні власники не зможуть позиватися щодо майна цих компаній, а справи про банкрутство просто закриють, каже керуючий партнер юридичної компанії «Армада» Олександр Кузнєцов. Чому мораторій запровадили зараз та хто ще у переліку? 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Передзамовлення нового номеру Forbes Ukraine. Купуйте зараз за 209 грн замість 279 грн

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні