Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Державна «Мрія» на 100 000 користувачів. Перші 40 шкіл тестують бета-версію державного застосунку «Мрія», на який витратили $1,5 млн. Як до нього планують залучити 10 000 закладів та чи допоможе це реформувати освіту

6 хв читання

«Мрія», Мінцифри, освіта /колаж Анастасія Решетнік

На розробку державної «Мрії» уряд Швейцарії у межах програми EGAP Фонду Східна Європа (ФСЄ) надав $1,5 млн Фото колаж Анастасія Решетнік

З початку вересня перші 40 українських шкіл розпочали навчання з державним освітнім проєктом «Мрія». Це веб-портал та застосунок, що містять різний цифровий функціонал від електронного журналу до аналітики успішності учня. Мета – уніфікована диджиталізація освіти у школах з різних регіонів та різних розмірів. Мінцифри, яке реалізує проєкт, хоче залучити у нього 1000 шкіл до кінця 2024 року та 10 000 – до кінця 2025-го. Що вміє державний продукт, як він розроблявся і яка його потенційна роль у трансформації освіти? Публікуємо матеріал про «Мрію» від 6 червня.

📲 Forbes Ukraine у WhatsApp. Підписуйтесь й читайте головне про бізнес та економіку

З початку нового навчального 2024 року 100 000 українських учнів зможуть протестувати освітній застосунок та вебпортал «Мрія». У бета-тесті – 40 шкіл із Запоріжжя, Миколаївщини, Одещини, Київщини, Івано-Франківщини, Дніпропетровщини та Києва, повідомила Forbes пресслужба «Мрії».

Мінцифри та МОН запустили бета-версію освітнього застосунку та вебплатформи «Мрія» 5 червня, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі. Застосунок має електронний журнал, домашні завдання, розклад, аналітику успішності учня, внутрішні чати тощо. «Головне, щоб наші гіпотези про потреби вчителів, батьків та дітей підтвердилися, – каже Forbes Федоров. – Бета-тестування покаже, чи ми влучили в ціль».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд