Категорія
Новини
Дата

Освітній застосунок «Мрія» вже в розробці, до кінця цього року «підключать» десятки шкіл – Федоров

В освітній застосунок «Мрія» планують інтегрувати кілька десятків шкіл вже у 2023-му. Сервіс на етапі розробки технічної частини. Про це повідомив голова Мінцифри Михайло Федоров на заході «Редколегія. Саміт». 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Мрія» – освітній застосунок та новий продукт Мінцифри. Його мета – моніторинг освітнього процесу учнів та їх здібностей. Отримані дані аналізуватимуть як батьки із вчителями, так і держава (на рівні великих даних). 
  • Наразі програма перебуває на стадії розробки технічної частини. «Ми зібрали команду. Вже є мокапи та архітектура застосунку. Навіть починаємо кодити», – сказав Федоров. 
  • Запуск «Мрії» планується у 2023-му. Спочатку до системи під’єднають кілька десятків шкіл. До кінця 2024-го планують інтегрувати 100% українських закладів освіти. 
  • Розробка фінансується виключно коштами донорів. Державне фінансування до проєкту не залучене, додав Федоров.

Контекст

На початку вересня створення застосунку анонсував президент України Володимир Зеленський. «Застосунок рекомендуватиме те, що необхідно конкретній дитині, базуючись на її освітньому шляху, на її талантах, на тому, що можна окреслити як мрію вже зараз», – сказав президент.

Федоров очікує, що авдиторія «Мрії» перевищить кількість користувачів «Дії».

У світі подібний проєкт ще не був реалізований на державному рівні, запевняє Федоров. Схожу ініціативу розгортає Південна Корея. «Вона прийняла стратегію – цифровізацію освіти з подібним продуктом», – сказав він. 

Під час «Редколегія. Саміт» Федоров також анонсував розробку «Дія Office» – сервіс гейміфікації державного управління. В основі – прозорість роботи міністерств та публічний контроль за виконанням цілей.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні