Категорія
Інновації
Дата

Mavic проти крадіжок. До «Укрзалізниці» вже повернулося понад 800 ветеранів. Компанія хоче використати їхній досвід і дрони, щоб боротися з розкраданнями. Чи є у цьому сенс

«Укрзалізниця» створює підрозділ, який за допомогою дронів охоронятиме залізничну інфраструктуру /Getty Images

«Укрзалізниця» створює підрозділ, який за допомогою дронів охоронятиме залізничну інфраструктуру Фото Getty Images

З початку великої війни в «Укрзалізницю» повернулося понад 800 ветеранів з 10 000 мобілізованих залізничників. Їх досвід знадобиться держкомпанії, яка хоче довірити охорону власних об’єктів дронам. УЗ планує закупити 100 безпілотників, дізнався Forbes. Скільки держкомпанія щороку втрачає на крадіжках, де купуватиме безпілотники та скільки це коштуватиме

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

«Укрзалізниця» створює підрозділ, який за допомогою дронів охоронятиме залізничну інфраструктуру. У його складі працюватимуть ветерани російсько-української війни, повідомила наприкінці січня пресслужба держкомпанії.

Це не перша ініціатива УЗ довірити охорону залізниці дронам. Проєкт УЗ запустила ще у 2019-му, уточнили Forbes в пресслужбі «Укрзалізниці». Але на початку російського вторгнення всі дрони були передані на фронт. Скільки саме – таємниця. «Зараз реанімуємо цей проєкт і будемо його розширювати», – повідомили в компанії.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні