«Укрзалізниця» охоронятиме інфраструктуру за допомогою дронів. Для цього залучать ветеранів
Категорія
Новини
Дата

«Укрзалізниця» охоронятиме інфраструктуру за допомогою дронів. Для цього залучать ветеранів

«Укрзалізниця» створює підрозділ, який за допомогою дронів моніторитиме та охоронятиме залізничну інфраструктуру, повідомляє пресслужба. У складі підрозділу працюватимуть ветерани-залізничники, які дістали поранення та повернулися з фронту.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • В УЗ очікують, що ініціатива забезпечить охорону залізничних обʼєктів, а також надасть можливість ветеранам застосувати свій військовий досвід і навички в цивільній роботі. 
  • БПЛА використовуватимуть для боротьби з розкраданням майна УЗ на станціях та перегонах, фіксування правопорушень, виявлення крадіжок пального з локомотивів, інспектування інфраструктури під час воєнного стану, а також для участі в розслідуванні транспортних пригод.
  • «Укрзалізниця» вже підписала меморандум із центром підготовки операторів БПЛА «Крук». Інструктори центру перекваліфіковуватимуть ветеранів-залізничників, навчатимуть їх пілотування коптерів, інженерної підготовки, зокрема складання та обслуговування дронів.
  • Спершу планується створити тестовий підрозділ, а на його основі – мережу, яка допоможе забезпечити ефективність роботи залізниці в майбутньому.

Контекст

2022 рік «Укрзалізниця» завершила зі збитком у майже 11 млрд грн. Збитки від пасажирських перевезень становили 13,3 млрд грн.

За шість місяців 2023-го «Укрзалізниця» змогла вийти на прибуток у 4,8 млрд грн, повідомив в інтерв’ю Forbes у жовтні голова компанії Євген Лященко. За його прогнозами, 2023 рік УЗ мала закінчити прибутковою компанією. 

У жовтні в інтерв’ю Forbes Євген Лященко повідомив, що до 2023-го УЗ очікує отримати близько 15 млрд грн збитку від пасажирських перевезень.

20 листопада уряд затвердив фінансовий план «Укрзалізниці» на 2024-й. Загальний дохід УЗ у 2024 році запланований в обсязі 103,2 млрд грн, чистий дохід – 98,6 млрд грн. Цього року збиток УЗ запланований на рівні 12,6 млрд грн. Дохід від вантажних перевезень очікується в обсязі 80,1 млрд грн, від пасажирських перевезень – 9,3 млрд грн.

У 2023-му «Укрзалізниця» загалом перевезла 25 млн пасажирів у поїздах далекого сполучення і вийшла на показники пасажироперевезень 2021-го. До країн Європи перевезли рекордні 2,1 млн пасажирів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні