Категорія
Інновації
Дата

Очі «Дюни», «Бетмена» та інших блокбастерів. Виробник об'єктивів із Запоріжжя IronGlass отримав $1 млн на продажі «лампових» лінз, що полюбилися операторам з Голлівуду. Що в них особливого

Зйомки «Дюни», кадри з «Дюни-2» /кадр з фільму надано Warner Bros. Pictures

Другу частину «Дюни» знімали на об’єктиви української компанії IronGlass. Що особливого у лінзах із Запоріжжя? Фото кадр з фільму надано Warner Bros. Pictures

Український виробник обʼєктивів IronGlass уже не перший рік постачає лінзи для зйомки світових блокбастерів. Серед них – хітова «Дюна-2», а також «Бетмен», «Екзорцист Ватикану» та інші. Як українці беруть участь у створенні кіношедеврів та скільки на цьому заробляють?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Принаймні деякі кадри фільму «Дюна: Частина друга» було знято на перероблені на сучасний лад радянські обʼєктиви Soviet Rehoused Lenses. Їх виготовляє у Запоріжжі українська компанія IronGlass.

2 березня про український слід у зйомках хітової стрічки повідомив у Facebook один зі співробітників компанії Костянтин Гаркавий. Оператори «Дюни», що зібрала вже за перший вікенд $178,5 млн і яку відзначають, зокрема, і за візуальний ряд, придбали вісім обʼєктивів IronGlass, розповідає Forbes співзасновник Алан Беседін. 

Це далеко не перший фільм, який знімали на обʼєктиви українського виробництва. Їх також використовували знімальні групи фільмів «Бетмен» (2022), «Екзорцист Ватикану» і «Творець».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні