Категорія
Гроші
Дата

«Проєкт рухається до закриття». Цифровий банк sportbank потрапив під розслідування ДБР та майже втратив партнерство з Таскомбанком Сергія Тігіпка. Чи загрожує йому зникнення

Sportbank, обшуки, арешт рахунків /надано пресслужбою

ДБР провело обшуки та арештувало рахунки необанку sportbank Фото надано пресслужбою

Необанк sportbank колишнього топменеджера Parimatch Никити Ізмайлова та партнерів заявляє про тиск з боку ДБР. У лютому в офісі проєкту та помешканнях його співробітників пройшли обшуки, рахунки компаній, що оперують ним, арештовані. Детективи шукали докази держзради. Проєкт і до цього мав суттєві бізнесові проблеми, фактично втративши ключового партнера – Таскомбанк Сергія Тігіпка. Що відбувається з одним із перших наслідувачів monobank на українському ринку?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Наприкінці лютого Личаківський суд Львова арештував рахунки ТОВ «Дивотек» та ТОВ «ДТ Нетворк», що володіють брендом необанку sportbank, розповів Forbes CEO проєкту Михайло Стрижко. 

У січні до офісу проєкту прийшли детективи Держбюро розслідувань (ДБР) у пошуках доказів співпраці sportbank із російським бізнесом та бетінговими компаніями Parimatch, Buddy.bet та PariWin, що ухилялися від сплати податків.

Справу про держзраду, яка стала приводом для обшуків у необанку, ДБР веде з серпня 2023-го. CEO sportbank Стрижко заперечує причетність проєкту до тверджень, що фігурують у розслідуванні ДБР, та вважає це тиском на бізнес.

Справа суттєво погіршила становище проєкту, що повторює модель monobank. З 2021-го sportbank працював на базі Таскомбанку Сергія Тігіпка. Зараз партнерство фактично завершилось – з осені 2023-го sportbank шукав нову базову фінустанову. Партнера знайшли, але підписання угоди про співпрацю зірвалося через ситуацію з обшуками та арештами, що поставило хрест на можливому партнерстві, йдеться в письмовому коментарі пресслужби sportbank.    

Чому ДБР зацікавилось sportbank та яка подальша доля проєкту?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні