Артем Старосєк, засновник OSINT-агенції Molfar. /надано пресслужбою, а також оброблено і доповнено за допомогою ШІ (штучного інтелекту) Photoshop Beta.
Категорія
Інновації
Дата

«Чари» на $1 млн. Як агенція Molfar навчилась заробляти на бізнес-розвідці для IT та найбагатших українців

Артем Старосєк, засновник OSINT-агенції Molfar. Фото надано пресслужбою, а також оброблено і доповнено за допомогою ШІ (штучного інтелекту) Photoshop Beta.

OSINT-агенція Артема Старосєка Molfar заробляє понад $1 млн та надає послуги бізнес-розвідки. З початку повномасштабної війни у фокусі – військова аналітика. Скільки коштує аналітика на основі відкритих даних в Україні

«Ринок довкола відкритих даних в Україні до повномасштабної війни оцінювався в десятки мільярдів гривень», – каже CEO та засновник аналітичної платформи YouControl Сергій Мільман. Проте після лютого 2022-го держава закрила 400 важливих наборів даних. Через це, за оцінкою YouControl, громадяни та бізнес втрачають щодня щонайменше 90 млн грн. Втім, схоже, що це проблема не для всіх.

Більшість реєстрів відкрита, а дані, які були закриті, все одно можна отримати, каже засновник української агенції з бізнес-розвідки Артем Старосєк. Він – виходець із Noosphere Ventures українського підприємця Максима Полякова, де до 2018-го займався перевіркою об’єктів інвестування фонду.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні