Starlink на фронті у росіян /Ілюстрація Shutterstock / Анна Наконечна
Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Росіяни без Starlink. Пентагон почав блокувати зв’язок від Ілона Маска для російських військ, але збої почалися і на терміналах на боці ЗСУ. У чому причина?

2 хв читання

Пентагон блокує Starlink російським військовим Фото Ілюстрація Shutterstock / Анна Наконечна

На початку 2024-го росіяни вигадали, як закуповувати термінали Starlink для фронту. Їх начебто завозили в Росію через Об’єднані Арабські Емірати. За менш ніж пів року термінали заблокували. Чи може це зрикошетити по українських військових?

Пентагон із компанією Ілона Маска SpaceX обмежили використання терміналів Starlink російськими військами в Україні, розповів напередодні Bloomberg заступник міністра оборони США з питань космічної політики Джон Плам. «У закритих групах росіян уже є скарги, що деякі термінали заблоковані й не працюють», – підтверджує консультант у галузі радіовійськових технологій Сергій «Флеш» Бескрестнов. 

Активно використовувати Starlink росіяни почали на початку 2023-го. «Раніше такі випадки були несистемними», – казав Forbes речник ГУР Андрій Юсов. Велика кількість Starlink у росіян дозволила б їм швидше координувати свої дії та оперативніше приймати рішення, казав Forbes оператор БпЛА в одному з підрозділів тероборони з позивним Граф. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні