Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Сезон єдинорогів відкрито. Українські стартапи зібрали рекордних $228 млн і включилися у ШІ-перегони. Як почувається український венчур – дослідження Forbes за другий квартал

5 хв читання

Інвестиції в українські стартапи за другий квартал 2024-го /Карасьова Олександра за допомогою Midjourney

Інвестиції в українську стартап-екосистему. Дослідження за другий квартал 2024 року Фото Карасьова Олександра за допомогою Midjourney

Україна отримала шостого єдинорога та один з найкращих квартальних результатів з початку повномасштабної війни – все завдяки Катерині Костеревій та інвесторам Creatio. Які ще угоди відбулися у другому кварталі? Forbes Ukraine дослідив стан вітчизняного венчуру.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

«Спостерігалася приємна активізація ринку», – каже про результати ринку венчурних інвестицій в Україні у другому кварталі 2024 року принципал фонду SMOK Ventures і голова правління Techosystem Олександр Яценко. На фоні понад дворічного затишшя цифри дійсно додають оптимізму. За травень-червень щонайменше 53 українських техностартапи залучили $228,8 млн інвестицій – це майже на $11 млн більше ніж за увесь 2022 рік.

На сцену нарешті виходять зроблені українцями ШІ-компанії – як мінімум 14 проінвестованих продуктів так чи інакше використовують найгарячішу технологію початку 2020-х. Великих чеків традиційно обмаль. Лише чотири компанії – Creatio, Fintech Farm, Esper Bionics та новостворений Portal.ai – отримали $5 млн та більше.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні