Співзасновник і гендиректор Monarch Tractor Правін Пенметса. /CHRIS CRISMAN FOR FORBES
Категорія
Інновації
Дата

Роботи на полях. Знайомтеся: компанія, яка виготовляє автономні електротрактори за $89 000 (і вже досягла оцінки в $271 млн)

Співзасновник і гендиректор Monarch Tractor Правін Пенметса. Фото CHRIS CRISMAN FOR FORBES

Троє розробників технології автопілота та винороб зі США взялися за порятунок сільського господарства в країні. Їхня компанія Monarch Tractor виробляє автономні електротрактори, щоб подолати проблему забруднення довкілля та браку робочої сили. На полях американських фермерів уже працює 1000 роботракторів компанії. Співзасновник Monarch Правін Пенметса розраховує, що виторг компанії цьогоріч перевищить $66 млн.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Співзасновник та гендиректор Monarch Tractor Правін Пенметса, 45, готовий без упину нахвалювати розробку власної компанії – робот-трактор. Її винахід за $89 000 повністю електричний, їздить на автопілоті, може косити та полоти бурʼяни. Хоч електротрактор Monarch на 80% дорожчий за аналогічний дизельний механізм, він заощаджує фермерам гроші, збільшує ефективність ферми й робить підприємство менш залежним від найманих працівників і пального.

«Потрібно змінюватися, щоб фермери не думали, що у фермерства немає майбутнього», – зазначає Пенметса з усмішкою.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні