Категорія
Інновації
Дата

Аутсорсери та продуктові зірки Ajax і Genesis. 10 найбільших IT-компаній України (і бонус: хороші показники творців monobank)

Найбільші IT-компанії в Україні /колаж Анастасія Левицька

У рейтингу 200 лідерів української економіки — 10 IT-компаній Фото колаж Анастасія Левицька

Українське IT генерує 4,5% ВВП країни та становить 12% в експорті. Найбільші IT-компанії – сервісні, однак у рейтингу Forbes «200 лідерів української економіки» є і дві продуктові – Ajax та Genesis. Як найбільші IT-компанії України пройшли поки найскладніший рік української економіки?

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

У 2022 році, за даними Нацбанку, IT‐експорт досяг небачених за роки незалежності $7,3 млрд. Україна проявила себе дуже стійким пунктом, більшість наших замовників залишилися, каже Марк Фаррінгтон, віцепрезидент з фінансів і споживчих ринків GlobalLogic – третього в країні IT‐роботодавця, штат якого налічує 6500 спеціалістів.

«Однак стало важче залучити нових клієнтів», – констатує британський топменеджер. Труднощі GlobalLogic, що належить японській Hitachi, не унікальні: клієнти сервісних IT‐компаній знають про російсько‐українську війну здебільшого з новин, організувати закордонні відрядження й забронювати від мобілізації ключових співробітників проблематично. Як результат – у січні – серпні 2023‐го IT‐експорт просів на 8,2%, до $4,5 млрд, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні