Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

«Безпека важливіша за бізнес». Як TikTok бореться з російською пропагандою, навіщо спілкується з Міноборони та чи планує відкривати офіс в Україні. Інтервʼю регіонального топменеджера соцмережі

9 хв читання

Якуб Олек, директор зі зв’язків з державними органами TikTok в Центральній та Північній Європі. /надано пресслужбою

Якуб Олек, директор зі зв’язків з державними органами TikTok в Центральній та Північній Європі. Фото надано пресслужбою

Заснована китайською компанією ByteDance соцмережа TikTok – одна з найпопулярніших платформ у світі з 1,5 млрд користувачів. Українська аудиторія платформи – не менш ніж 9,4 млн, порахували в Kantar Ukraine. Як соцмережа бореться з російською дезінформацією, чому не поспішає відкривати офіс в Україні та які перспективи українського ринку для компанії? Інтерв’ю директора зі зв’язків з державними органами TikTok у Центральній та Північній Європі Якуба Олека 

⚡️Ексклюзивно: спікер на форумі «Енергія бізнесу» – Деніел Єрґін, віце-голова S&P Global, письменник та лауреат Пулітцерівської премії. Він автор бестселерів про енергетику та світову економіку, зокрема «The Prize» і «The New Map». Вже 9 жовтня зустрінемося. 

Долучайтеся до форуму!

«92% відео з російською дезінформацією у TikTok модератори видаляють протягом перших 24 годин», – говорить в інтерв’ю Forbes директор зі зв’язків з державними органами TikTok у Центральній та Північній Європі Якуб Олек. 

За останні шість місяців реакції на російські маніпуляції та пропаганду щодо України у TikTok стали швидкими, підтверджує голова Центру протидії дезінформації (ЦПД) Андрій Коваленко у своєму Telegram-каналі. Попри це у ЦПД все ще є питання до платформи щодо розповсюдження такого контенту.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд