Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Уже шосте місце в світі. Обсяг трансляцій із Counter-Strike українською мовою за рік зріс утричі – до майже 8 млн годин переглядів. Хто на цьому заробив

3 хв читання

Трансляція турнірів Counter-Strike українською /Колаж Анна Наконечна

Обсяг україномовних трансляцій на турнірах з Counter-Strike зріс із 2,7 млн ​​до 7,8 млн годин перегляду в 2023-му. Фото Колаж Анна Наконечна

Українська входить до десятки найпопулярніших мов для трансляцій турнірів із Counter-Strike. Хто отримав найбільшу частку цього пирога й за рахунок чого відбулося стрімке зростання?

Обсяг україномовних трансляцій на турнірах із Counter-Strike зріс із 2,7 млн ​​до 7,8 млн годин перегляду у 2023-му, повідомили Forbes в аналітичному сервісі Esports Charts. За цим показником українська мова вже обійшла французьку і німецьку й опинилася на шостому місці у світі, каже співзасновник та CEO компанії Артем Одінцов.  

Розмір світового ринку прямих трансляцій кіберспорту в 2023-му становив $2,7 млрд, за даними Cognitive Market Research. На українському ринку монополістом є студія Maincast. У 2023-му її виторг став рекордним за весь час існування і зріс удвічі – до 18,7 млн грн.   

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні