Категорія
Життя
Дата

Forbes Digital

Понад 68 000 гостей та 85 000 проданих книг. Фестиваль «Книжкова країна» вперше відбувся на ВДНГ. Скільки заробили видавці і які книжки купували

4 хв читання

«Книжкова країна»

Мета «Книжкової країни» – «мотивувати читати тих, хто ще цього не робить». Фото: Facebook-сторінка фестивалю «Книжкова країна»

З 25 по 28 квітня на ВДНГ відбувся перший фестиваль «Книжкова країна», що об’єднав близько сотні видавців, а також незалежних авторів, книгарні, освітні та благодійні організації. За чотири дні учасники провели 324 заходи, з них 59 – автограф-сесії. Результат? Десятки тисяч гостей та проданих книг.

«Кількість відвідувачів перевищила найсміливіші очікування», – каже СЕО Yakaboo Євген Воловиченко. Фестиваль зібрав понад 68 000 гостей, підрахували організатори. Для порівняння: останній «Книжковий арсенал» відвідали 28 000, а KyivBookFest – 25 000. «У нас було понад 10 подій, і на більшості всім не вистачило місця», – додає генеральна директорка Vivat Юлія Орлова.  

Мета «Книжкової країни» – «мотивувати читати тих, хто ще цього не робить». Для цього організатори запросили українських зірок, а ті приводили свою аудиторію, каже Орлова. Джамала презентувала вінілову платівку Qirim, Monatik та Наталія Могилевська – власні книги. На зустріч зі співачкою прихильники приїздили з інших міст, каже пресслужба видавництва «Ранок».  

Виходу за межі «книжкової бульбашки» сприяла і локація – ВДНГ. Фестиваль залучив до кола покупців книжок тисячі людей, які багато років не відвідували книгарень, написав на своїй Facebook-сторінці гендиректор «Фоліо» Олександр Красовицький. Майже 60% відвідувачів раніше ніколи не були на книжкових подіях, свідчать дані організаторів фестивалю.

Територія ВДНГ у вихідні дні сприяє прогулянкам із дітьми, родинному відпочинку, тому відповідні книги користуються попитом, додає Воловиченко. У Vivat уперше до десятки фестивальних продажів увійшли дитячі книги. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні