Категорія
Життя
Дата

Понад 68 000 гостей та 85 000 проданих книг. Фестиваль «Книжкова країна» вперше відбувся на ВДНГ. Скільки заробили видавці і які книжки купували

«Книжкова країна»

Мета «Книжкової країни» – «мотивувати читати тих, хто ще цього не робить». Фото: Facebook-сторінка фестивалю «Книжкова країна»

З 25 по 28 квітня на ВДНГ відбувся перший фестиваль «Книжкова країна», що об’єднав близько сотні видавців, а також незалежних авторів, книгарні, освітні та благодійні організації. За чотири дні учасники провели 324 заходи, з них 59 – автограф-сесії. Результат? Десятки тисяч гостей та проданих книг.

«Кількість відвідувачів перевищила найсміливіші очікування», – каже СЕО Yakaboo Євген Воловиченко. Фестиваль зібрав понад 68 000 гостей, підрахували організатори. Для порівняння: останній «Книжковий арсенал» відвідали 28 000, а KyivBookFest – 25 000. «У нас було понад 10 подій, і на більшості всім не вистачило місця», – додає генеральна директорка Vivat Юлія Орлова.  

Мета «Книжкової країни» – «мотивувати читати тих, хто ще цього не робить». Для цього організатори запросили українських зірок, а ті приводили свою аудиторію, каже Орлова. Джамала презентувала вінілову платівку Qirim, Monatik та Наталія Могилевська – власні книги. На зустріч зі співачкою прихильники приїздили з інших міст, каже пресслужба видавництва «Ранок».  

Виходу за межі «книжкової бульбашки» сприяла і локація – ВДНГ. Фестиваль залучив до кола покупців книжок тисячі людей, які багато років не відвідували книгарень, написав на своїй Facebook-сторінці гендиректор «Фоліо» Олександр Красовицький. Майже 60% відвідувачів раніше ніколи не були на книжкових подіях, свідчать дані організаторів фестивалю.

Територія ВДНГ у вихідні дні сприяє прогулянкам із дітьми, родинному відпочинку, тому відповідні книги користуються попитом, додає Воловиченко. У Vivat уперше до десятки фестивальних продажів увійшли дитячі книги. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні