Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

«Автомобілів у салонах – достатньо». Але ціни зростуть, продажі впадуть. Як авторинок готується до нового 15%-го податку для покупців

5 хв читання

Як авторинок готується до нового 15%-го податку /Shutterstock

Як авторинок готується до нового 15%-го податку Фото Shutterstock

Українці поки не розкупили автомобілі з салонів через потенційне запровадження додаткового 15%-го збору. Але авторинок очікує на 35-90%-ве скорочення продажів, кінець буму електрокарів та повернення до «сірих» схем. Чому не варто відкладати придбання нової машини?

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

«Автосалони пусті», – заявив генеральний директор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко виданню AUTO-Consulting 22 липня. За 19 липня та першу половину суботи 20 липня всі нові автомобілі викупили, стверджує він. Так він прокоментував ініціативу уряду запровадити військовий збір у розмірі 15% на придбання авто. Українці, за його словами, намагаються швидко придбати наявні автівки, щоб уникнути додаткових витрат, пояснив голова ВААІД. 

Автосалони, дилерські мережі та дистриб’ютори, до яких звертався Forbes, заяву Назаренка спростовують. «Наші продажі – у межах запланованих. Ажіотажного попиту немає», – каже Марина Яковлева, директорка компанії «Єврокар», офіційного дистриб’ютора автомобілів Škoda в Україні. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд