Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Фрідман хоче посилити судовий тиск на Україну. Колишні власники Sense Bank закликали своїх кредиторів судитися не з ними, а з державою (обіцяють профінансувати позов). Чи багато прихильників у ідеї

7 хв читання

Михайло Фрідман /Колаж Анна Наконечна

Михайло Фрідман Фото Колаж Анна Наконечна

Компанія-ексвласник Sense Bank ABH Ukraine, що належить росіянам Михайлу Фрідману, Петру Авену та партнерам, з 2022-го не обслуговує зобов'язання за облігаціями на $400 млн через санкції та націоналізацію банку. Тепер вона пропонує інвесторам – більшість з яких заможні українці – подати судові позови до держави Україна, йдеться у листі, з яким ознайомився Forbes. Чи є у цієї пропозиції шанси втілитись у життя?

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Кіпрська ABH Ukraine, через яку російські бізнесмени Михайло Фрідман, Петро Авен, Герман Хан та партнери володіли українським Sense Bank до націоналізації, запропонувала кільком сотням своїх кредиторів звернутися з колективним позовом до України.

Йдеться про інвесторів, перед якими ABH Ukraine має зобовʼязання на $400 млн. Ці кошти компанія залучала через корпоративні валютні облігації, які колишній Альфа-Банк Україна з 2016 року пропонував заможним клієнтам як альтернативу депозиту.

Пропозиція викладена у відповідному листі до інвесторів у ці цінні папери, копія якого є у розпорядженні Forbes. Факт такої розсилки 26 липня підтвердив один з кредиторів, який спілкувався з Forbes на умовах анонімності через юридичну чутливість теми.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд