Ігор Мазепа, Concorde Capital /Антон Забєльський для Forbes Ukraine
Категорія
Гроші
Дата

Мазепа знову інвестує. На що власник Concorde Capital готовий витратити десятки мільйонів доларів попри війну, слабку економіку та тиск на бізнес? Інтерв'ю

Ігор Мазепа, власник Concorde Capital. Фото Антон Забєльський для Forbes Ukraine

Власник Concorde Capital Ігор Мазепа готується до кількох років мізерного економічного зростання й не сподівається на реформи та вал інвесторів, але продовжує інвестувати в Україну. Які активи його цікавлять зараз та чому 2023-й так і не став «майданчиком для зльоту», як очікував Мазепа рік тому?

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Concorde Capital Ігоря Мазепи, 47, повертається до звичного ритму пошуку активів, у які можна вигідно інвестувати. Бізнесмен, що без особливих застережень критикує владу за погіршення інвестклімату, купив завод «Кузня на Рибальському» у Сергія Тігіпка, вклався у велике будівництво нерухомості на Київщині та планує десятки мільйонів доларів інвестицій у цементний бізнес.

Як це поєднується з досить песимістичними оцінками економічних перспектив України в найближчі роки (зростання ВВП не вище 3%) та радикальними коментарями про тиск на бізнес із боку силовиків? «Кожна інвестиція – це баланс між ризиком і ціною», – каже Мазепа.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні