Категорія
Гроші
Дата

Місія Кошарної. Очільниця Horizon Capital під час війни зібрала $350 млн для інвестицій в український бізнес та майже завершила одну з найбільших угод десятиріччя. Як вона це зробила

Олена Кошарна, очільниця Horizon Capital. /Антон Забєльський для Forbes Ukraine

Олена Кошарна, очільниця Horizon Capital. Фото Антон Забєльський для Forbes Ukraine

Директорка Horizon Capital Олена Кошарна створила інвесторське «диво»: зібрала під час великої війни фонд на $350 млн для купівлі часток в українських компаніях. І привела інвестора, готового вкласти в Україну $1,5 млрд. Як це вдалося? Велика історія від Forbes.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

23 лютого 2022 року виконавча директорка інвесткомпанії Horizon Capital Олена Кошарна, 54, готувалася до зустрічі з важливим інвестором. Уранці наступного дня вона мала презентувати у Вашингтоні новий фонд для інвестицій в український бізнес членам інвестиційного комітету Міжнародної фінансової корпорації IFC з групи Світового банку.

Дізнавшись про початок війни в Україні, Кошарна скасувала презентацію, хоча IFC пропонували все одно зустрітися. «Я не хотіла почути «ні» у відповідь, – згадує вона. – Мені потрібне лише «так».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні