Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Між війною, проблемою корупції та політичними циклами. Менеджер Світового банку Геворг Саркісян завершив свою місію в Україні та їде до Південної Азії. Чого тепер очікувати від ключового донора

8 хв читання

Геворг Саркісян, Світовий банк /надано пресслужбою

Ексголова представництва Світового банку в Україні Геворг Саркісян Фото надано пресслужбою

Forbes поспілкувався з екскерівником представництва Світового банку в Україні Геворгом Саркісяном у його останній день в Києві перед переїздом на нове місце роботи у Шрі-Ланці. На яку допомогу від глобальної інституції може розраховувати український уряд надалі, як у світі сприймається питання української корупції і, можливо, надмірної впливовості Офісу Зеленського та що спільного між Україною й Шрі-Ланкою? Інтервʼю

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

На наступний день після інтервʼю Forbes вже колишній голова представництва Світового банку (СБ) в Україні Геворг Саркісян мав бути на Шрі-Ланці. Це не відпустка. Тепер він координуватиме проєкти банку у цій країні та на сусідніх Мальдівах. «Як би неймовірно це не звучало, але між ними й Україною є багато спільного, – каже Саркісян. – Тому досвід України мені стане у пригоді».

У 2022-му, незадовго до початку повномасштабного вторгнення, вірменин Саркісян став головою операційного відділу Світового банку в країнах Східної Європи включно з Україною. В липні 2023 року на прохання президента Володимира Зеленського СБ відновив роботу свого офісу в українській столиці. «Мені випала честь запустити офіс у Києві», – згадує Саркісян. Тепер український трек куруватиме американець Боб Сом, що отримав посаду регіонального директора СБ у справах Східної Європи. Він також базуватиметься у київському офісі.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд