Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

«Не вистачає енергії». Як Зеленський пояснював депутатам заміну половини міністрів, що означає перехід людей із ОП в уряд і чи вистачить на це голосів у парламенті

6 хв читання

Зміни в уряді, Зеленський /Колаж Анна Наконечна

Дмитро Кулеба, Ольга Стефанішина, Денис Малюська Фото Колаж Анна Наконечна

Президент Володимир Зеленський вперше за час повномасштабної війни наважився провести великі кадрові зміни в уряді. Вже цього тижня у Кабміні може зʼявитися вісім нових міністрів, троє з них – колишні співробітники Офісу президента (ОП). Як Зеленський пояснював депутатам необхідність цих змін, чому посаду в уряді зберіг премʼєр Денис Шмигаль і чи готовий парламент віддати голоси за нових міністрів?

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ввечері, 4 вересня, президент Володимир Зеленський зустрівся з депутатами своєї політичної партії «Слуга народу» (СН). Причина – масштабні зміни в уряді. 

На передодні шість міністрів написали заяви на звільнення. Серед них – міністр з питань стратегічних галузей Олександр Камишін, віцепремʼєр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець, міністр юстиції Денис Малюська, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд