Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Військовий збір та суперподаток для банків. Рада ухвалила законопроєкт про підвищення податків у першому читанні. Чому на фінансування потреб держбюджету все ще не вистачає десятків мільярдів гривень

5 хв читання

Підвищення податків /Getty Images

Військовий збір та суперподатком для банків. Фото Getty Images

Після довгих дискусій Верховна Рада підтримала у першому читанні урядовий законопроєкт про підвищення податків. Щоправда, поточна версія суттєво відрізняється від тієї, яку запропонував у липні Мінфін, більшість пропозицій не були враховані. Це ставить під сумнів забезпечення достатнього фінансування для армії. У чому проблема та як влада планує її розв’язувати? (Оновлений матеріал від 29 серпня)

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

17 вересня Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про підвищення податків. Порівняно з редакцією, яку податковий комітет Ради підтримав на засіданні 29 серпня, до документу додалась норма про підвищення податку на прибуток для банків за 25% до 50% у 2024 році.

Втім, більшість норм урядового законопроєкту про пакет підвищення податків, який у липні запропонував Кабмін, так і не увійшли до законопроєкту. Після понад місяця обговорень документа з бізнесом, президентом та урядом законопроєкт його скоротили, а очікувані надходження до бюджету від підвищення податків цьогоріч зменшилися зі 125 млрд грн до 58 млрд грн. Додаткові надходження наступного року – 137 млрд грн замість 340 млрд грн. Ключова стаття витрат – фінансування Сил оборони. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд