Категорія
Гроші
Дата

Ще один рік війни. Що буде з економікою, курсом та інфляцією у 2024 році? Прогнози НБУ, Dragon Capital, ICU та Райффайзен Банку

Чому українська економіка відновлюється швидше, ніж за прогнозами, а ціни – зростають повільніше? Що буде з курсом долара та резервами НБУ? Чого очікувати від економіки у 2024-му, якщо війна триватиме весь рік? Forbes зібрав прогнози НБУ та аналітиків із приватного сектору.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Війна з РФ затягнеться на весь 2024 рік, припустив під час «Forbes Business Breakfast з Володимиром Федоріним» Томаш Фіала, СЕО інвесткомпанії Dragon Capital. Такого ж розвитку подій очікують у Національному банку. Тривалість бойових дій – чи не найбільший фактор, який впливає на українську економіку. 26 жовтня НБУ опублікував оновлений макроекономічний прогноз. Паралельно з регулятором свої оцінки переглянули українські економісти.

Українська економіка зросте приблизно на 5% у 2023-му та 2024-му, свідчать прогнози НБУ та опитаних Forbes аналітиків із приватного сектору.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні