Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Справа ціною у $1 млрд. ПриватБанк виграв судову суперечку в Нікопольського заводу феросплавів, яка тривала чотири роки. Чому вона блокувала справу у США проти Коломойського та Боголюбова

6 хв читання

Ігор Коломойський, Приватбанк /Getty Images/Shutterstock/Колаж Олександра Карасьова/Анна Наконечна

Getty Images/Shutterstock/Колаж Олександра Карасьова/Анна Наконечна

Апеляційний суд із грудня 2023 року не міг завершити розгляд суперечки між ПриватБанком та Нікопольським заводом феросплавів, що входить до неформальної групи «Приват» Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. У чому складність справи та як вона впливає на позов ПриватБанку проти колишніх власників у США на $1 млрд

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Судова суперечка між державним ПриватБанком та Нікопольським заводом феросплавів (НЗФ), підконтрольним колишнім власникам банку Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову, тривала чотири роки.

3 вересня держбанк повністю виграв справу, що стосується кредитних зобовʼязань НЗФ перед «Приватом», що виникли ще в період до націоналізації установи. Банк стверджує, що ці кредити є частиною великої схеми з виведення коштів в інтересах ексвласників. Підприємство намагалось довести, що погасило усі зобовʼязання перед ПриватБанком, який цього не заперечує, але вказує на ширші аспекти можливих махінацій.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд