Печерський райсуд обирає запобіжний захід засновнику Concorde Capital Ігорю Мазепі , в Києві, 19 січня 2024. /УНІАН
Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

«Так у вас і Вишгород побудований незаконно». Як Ігор Мазепа опинився у СІЗО через справу про землі Київської ГЕС. Репортаж з Печерського суду

10 хв читання

Печерський райсуд обирає запобіжний захід засновнику Concorde Capital Ігорю Мазепі , в Києві, 19 січня 2024. Фото УНІАН

Засновник інвесткомпанії Concorde Capital Ігор Мазепа може залишитись у СІЗО до кінця лютого. 19 січня він отримав підозру від ДБР у справі навколо землі поблизу Київської ГЕС. Які у сторін аргументи? Forbes приводить головне із десятигодинного судового засідання.

Пізно ввечері 19 січня Печерський райсуд Києва відправив до СІЗО засновника інвесткомпанії Concorde Capital Ігоря Мазепу,47, у справі про заволодіння державної землі поблизу Київської ГЕС, з можливістю застави — 349 млн грн.

Розслідування по вже давно забудованій та приватизованій території, що на думку слідчих - є частиною гідротехнічних споруд станції, триває з 2014 року. Торік воно активізувалося. Держбюро розслідувань отримало цю справу незадовго до повномасштабного вторгнення і тепер «працює» над кейсами не лише Мазепи, а цілої низки підприємців, що побудували на цих ділянках більше десятка котеджних комплексів. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні