Печерський райсуд обирає запобіжний захід засновнику Concorde Capital Ігорю Мазепі , в Києві, 19 січня 2024. /УНІАН
Категорія
Гроші
Дата

«Так у вас і Вишгород побудований незаконно». Як Ігор Мазепа опинився у СІЗО через справу про землі Київської ГЕС. Репортаж з Печерського суду

Печерський райсуд обирає запобіжний захід засновнику Concorde Capital Ігорю Мазепі , в Києві, 19 січня 2024. Фото УНІАН

Засновник інвесткомпанії Concorde Capital Ігор Мазепа може залишитись у СІЗО до кінця лютого. 19 січня він отримав підозру від ДБР у справі навколо землі поблизу Київської ГЕС. Які у сторін аргументи? Forbes приводить головне із десятигодинного судового засідання.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Пізно ввечері 19 січня Печерський райсуд Києва відправив до СІЗО засновника інвесткомпанії Concorde Capital Ігоря Мазепу,47, у справі про заволодіння державної землі поблизу Київської ГЕС, з можливістю застави — 349 млн грн.

Розслідування по вже давно забудованій та приватизованій території, що на думку слідчих - є частиною гідротехнічних споруд станції, триває з 2014 року. Торік воно активізувалося. Держбюро розслідувань отримало цю справу незадовго до повномасштабного вторгнення і тепер «працює» над кейсами не лише Мазепи, а цілої низки підприємців, що побудували на цих ділянках більше десятка котеджних комплексів. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні