Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

«Не має бути дискримінації банків». СЕО OTP Bank Володимир Мудрий про роботу угорської групи в РФ, інтерес до держбанків в Україні та кредитування без «5-7-9». Інтерв'ю

11 хв читання

Володимир Мудрий, СЕО OTP Bank /надано пресслужбою

Володимир Мудрий, СЕО OTP Bank. Фото надано пресслужбою

Голова правління OTP Bank Володимир Мудрий про роботу групи в Росії, купівлю держбанку в Україні, пригнічене кредитування бізнесу та вплив мобілізації на ринок. Інтерв'ю.

CEO української «дочки» OTP Bank Володимир Мудрий цікавить журналістів одразу з двох причин. По-перше, він керує банком угорської OTP Group, яка досі працює в Росії, та й загалом відносини України та Угорщини не можна назвати безхмарними. 

По-друге, Мудрий очолює раду Незалежної асоціації банків України (НАБУ), до якої входять 43 українські банки, зокрема найбільші гравці на ринку.

Чому OTP Group не продає бізнес у Росії? Навіщо угорська група хоче купити ще один банк в Україні? Чи є проблема в бізнесу з кредитуванням та як бути з програмою «5-7-9%»? Про це та інше – в інтерв’ю Володимира Мудрого для Forbes. 

Інтерв’ю скорочено та відредаговано для зрозумілості.

Робота OTP у Росії

Не так давно в OTP Group були збори акціонерів групи, де йшлося про можливий продаж банку в Росії. Які шанси на вихід з російського ринку?  

Президент OTP Group Шандор Чані прямо сказав про готовність продати банк у Росії хоч сьогодні – якщо хтось знайде покупця, готового сплатити хоча б 50% від ринкової вартості. Основне, як на мене, те, що немає заяв на кшталт «розглядаємо стратегічно, плануємо» тощо. Є чітка заява – готові продати хоч сьогодні.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні