Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

«У Telegram-каналах – розпач». БЕБ призупинило роботу найбільших фабрик, що нібито виготовляють нелегальний тютюн. Тіньовий ринок зник? Не зовсім

4 хв читання

Продаж цигарок /ілюстрація Ілля Колесник для Forbes Ukraine

Продаж цигарок Фото ілюстрація Ілля Колесник для Forbes Ukraine

БЕБ понад три місяці проводить обшуки на пʼяти фабриках, які нібито виготовляють нелегальні сигарети. Їхня робота заблокована. Як це вплинуло на податкові надходження та хто ще може тримати галузь у тіні?

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Податкова відмовила «Винниківській тютюновій фабриці» у продовженні ліцензії на виробництво тютюнових виробів, розповіли два співрозмовники Forbes у парламенті та правоохоронних органах, знайомі з перебігом справи. «За законом, мають право працювати до 30 жовтня за ліцензією, термін дії якої вже збіг», – пояснює процедуру голова фінансового комітету Данило Гетманцев.

Також ліцензію втратила фабрика «Імперіал табак» в Одесі, зазначили згадані посадовці.

Державна податкова служба на запит Forbes повідомила, що за чотири місяці анулювала пʼять ліцензій на права виробництва тютюнових виробів та відмовила у видачі нових ліцензій ще девʼяти компаніям. У податковій не розголошують назви цих компаній.

Причина – Бюро економічної безпеки (БЕБ) підозрює їх у виготовленні нелегальних сигарет. Вже понад три місяці слідчі перебувають з обшуками на фабриках із виробництва тютюну у Києві, Тернополі, Рівному, Одесі та Львові.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд