Категорія
Гроші
Дата

«Взаємного ембарго між Україною і Польщею не можна допустити». Міністр сільського господарства Польщі Секерський про блокаду кордону, вимоги фермерів та складні перемовини з українською владою. Інтервʼю

Чеслав Секерський, міністр сільського господарства Польщі. /Getty Images

Чеслав Секерський, міністр сільського господарства Польщі. Фото Getty Images

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський у письмовому інтервʼю для Forbes розповів, чому поляки підтримують протест фермерів, як, на думку Польщі, має бути розвʼязано конфлікт та чому не можна допустити повної заборони торгівлі між країнами.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Більше року польські протести на кордоні з Україною то вщухають, то набирають обертів. Через це частина вітчизняних перевізників та виробників не можуть безперешкодно та вчасно доставляти свої товари на ринки інших країн, а бюджет України недоотримує мільйони гривень.

Чого хочуть польські фермери, чому не вдається домовитися і як ситуацію сприймають у керівництві Польщі – письмове інтервʼю з міністром сільського господарства Польщі Чеславом Секерським.

Як виник конфлікт на польсько-українському кордоні? Чи можна було розвʼязати цю проблему раніше, щоб запобігти загостренню?

Атака Росії на Україну була шоком. У вашій країні складна ситуація. Ми допомагали, допомагаємо і будемо допомагати – це не лише наш обовʼязок, а й природний рефлекс та усвідомлення ролі України в цій війні.

Економічні питання – це інше. Європейський союз прийняв безпрецедентне рішення про відкриття ринку ЄС для сільськогосподарської продукції з України. Це було особливо важливо на першому етапі війни, коли агресор блокував торговельні шляхи в Чорному морі. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні