Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

«Взаємного ембарго між Україною і Польщею не можна допустити». Міністр сільського господарства Польщі Секерський про блокаду кордону, вимоги фермерів та складні перемовини з українською владою. Інтервʼю

6 хв читання

Чеслав Секерський, міністр сільського господарства Польщі. /Getty Images

Чеслав Секерський, міністр сільського господарства Польщі. Фото Getty Images

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський у письмовому інтервʼю для Forbes розповів, чому поляки підтримують протест фермерів, як, на думку Польщі, має бути розвʼязано конфлікт та чому не можна допустити повної заборони торгівлі між країнами.

Більше року польські протести на кордоні з Україною то вщухають, то набирають обертів. Через це частина вітчизняних перевізників та виробників не можуть безперешкодно та вчасно доставляти свої товари на ринки інших країн, а бюджет України недоотримує мільйони гривень.

Чого хочуть польські фермери, чому не вдається домовитися і як ситуацію сприймають у керівництві Польщі – письмове інтервʼю з міністром сільського господарства Польщі Чеславом Секерським.

Як виник конфлікт на польсько-українському кордоні? Чи можна було розвʼязати цю проблему раніше, щоб запобігти загостренню?

Атака Росії на Україну була шоком. У вашій країні складна ситуація. Ми допомагали, допомагаємо і будемо допомагати – це не лише наш обовʼязок, а й природний рефлекс та усвідомлення ролі України в цій війні.

Економічні питання – це інше. Європейський союз прийняв безпрецедентне рішення про відкриття ринку ЄС для сільськогосподарської продукції з України. Це було особливо важливо на першому етапі війни, коли агресор блокував торговельні шляхи в Чорному морі. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні