Категорія
Гроші
Дата

Заява керівника проєкту Володимира Федоріна у зв’язку з кампанією проти Forbes Ukraine

Володимир Федорін Forbes Ukraine /Артем Галкін для Forbes Ukraine

Володимир Федорін, керівник проєкту Forbes Ukraine Фото Артем Галкін для Forbes Ukraine

Назва Forbes й імена його акціонерів останні два тижні неодноразово зʼявлялися в матеріалах з ознаками замовних і постах анонімних telegram-каналів. Керівник проєкту Володимир Федорін – про те, як насправді працює український Forbes.

Анонімні замовники розпочали в соцмережах і на недоброчесних сайтах чергову кампанію, мішенню якої є Forbes Ukraine та Артур Ґранц, мажоритарний власник компанії ТОВ «УЯВИ!», що видає Forbes в Україні. Розцінюю це як частину «соціального пакету», який видають будь-який чесній медіакомпанії в сучасну епоху. 

Для мене це гарний привід нагадати нашим стейкхолдерам – читачам, бізнесу, регуляторам, суспільству – принципи, яких ми дотримуємося в роботі.

Від себе та від нашої команди хочу висловити повну підтримку Артурові. Він довів, що в Україні є можливим успішний, на 100% «білий» медіабізнес, який дотримується стандартів якісної журналістики.

Перед Новим роком я подякував редакторам та репортерам за чудову роботу – і попередив: що краще вони працюватимуть, то більше дезінформації та брехні будуть розповсюджувати про Forbes Ukraine, його власників і керівників. 

Не можуть вплинути на стандарти роботи – намагатимуться дискредитувати, спотворюючи реальність.

Нагадаю, як насправді побудована компанія, що є лідером української ділової журналістики.

1.⁠ ⁠Forbes Ukraine видається за ліцензійною угодою з власником Forbes USA. 

Серед іншого угода передбачає: 

а) незалежність і неупередженість редакції; 

б) «китайську стіну» між редакцією та комерційними підрозділами; 

в) 100% дотримання українського законодавства.

2.⁠ ⁠Артур Ґранц володіє 90% ТОВ «УЯВИ!», 10% – частка керівника проєкту Володимира Федоріна

Мажоритарний власник виконує свої обов’язки, узгоджуючи бізнес-плани, заслуховуючи та затверджуючи звіти та пропозиції керівництва, обговорюючи поточні питання з головним редактором і керівником проєкту.

3.⁠ ⁠Згідно з ліцензійним договором, єдиним важелем впливу з боку власників ТОВ «УЯВИ!» на редакційну політику є призначення/звільнення головного редактора Forbes Ukraine за погодженням із ліцензіаром. 

З 1 січня 2022 року посаду головного редактора обіймає Борис Давиденко.

4.⁠ Із самого початку проєкту Артур Ґранц наполягав на виплаті виключно «білих» зарплат та дотриманні ⁠всіх вимог українського законодавства. 

Це важливий внесок у бізнес-модель української медіаіндустрії, в якій зазвичай дві третини витрат є витратами на персонал.

5.⁠ ⁠Артур Ґранц зіграв визначальну роль у тому, що після початку повномасштабного вторгнення редакція продовжила свою роботу. 

Його візія й підтримка дають змогу команді достойно проходити через випробування воєнного часу.

6.⁠ ⁠Усі рішення про публікацію на платформах Forbes Ukraine – журналі, сайті, соціальних мережах – приймає редакція, яку очолює Борис Давиденко. 

Артур Ґранц, Володимир Федорін, читачі Forbes можуть (і мають) пропонувати свої ідеї. Далі – вирішує редакція.

7.⁠ ⁠В умовах воєнного стану Forbes Ukraine докладає всіх зусиль до наближення перемоги через професійну роботу команди та підтримку єдності патріотів країни. 

Замість чуток – факти, замість емоційних і контрпродуктивних суперечок – тверезе обговорення реальних викликів і завдань.

8.⁠ ⁠Ми з Артуром дізнаємося більшість актуальних новин про український бізнес і економічну політику на сайті Forbes.ua. Попереду багато роботи, і ми вдячні команді за постійне зростання та самовдосконалення.

Робимо Forbes для вас і разом з вами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні