Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

«Відповідальність за дезінформацію». РНБО, СБУ й нардепи розробляють закон проти поширення російської пропаганди у медіа та YouTube, Telegram чи TikTok. Навіщо це потрібно

3 хв читання

російська пропаганда в Telegram, TikTok, YouTube, Facebook, Instagram, Х /Shutterstock

Нардепи та представники безпекових органів розробляють законопроєкт про регулювання дезінформації та пропаганди у медіа й соцмережах Фото Shutterstock

Нардепи та представники безпекових органів розробляють законопроєкт про регулювання дезінформації та пропаганди у медіа й соцмережах, дізнався Forbes. Це посилюватиме відповідальність та визначить уповноважені органи. Коли його можуть прийняти?

Центр протидії дезінформації (ЦПД) при Раді нацбезпеки, СБУ та нардепи з кінця березня 2024-го розробляють законопроєкт про посилення відповідальності за поширення російської пропаганди в медіа під час війни, розповів Forbes керівник ЦПД Андрій Коваленко. Регулювати ворожу дезінформацію планують і в класичних ЗМІ, і в соцмережах, сказав він. 

Чіткі правила допоможуть швидше ухвалювати рішення про блокування ворожих ресурсів, говорить Коваленко. «Для YouTube чи TikTok це буде аргументом, чому в Україні потрібно заблокувати такі ресурси, як уже заблокований канал Діани Панченко», – каже він. Станом на 19 квітня заблоковано 200 YouTube-каналів та 24 акаунти у ТікТок. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні