Категорія
Інновації
Дата

«Відповідальність за дезінформацію». РНБО, СБУ й нардепи розробляють закон проти поширення російської пропаганди у медіа та YouTube, Telegram чи TikTok. Навіщо це потрібно

російська пропаганда в Telegram, TikTok, YouTube, Facebook, Instagram, Х /Shutterstock

Нардепи та представники безпекових органів розробляють законопроєкт про регулювання дезінформації та пропаганди у медіа й соцмережах Фото Shutterstock

Нардепи та представники безпекових органів розробляють законопроєкт про регулювання дезінформації та пропаганди у медіа й соцмережах, дізнався Forbes. Це посилюватиме відповідальність та визначить уповноважені органи. Коли його можуть прийняти?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Центр протидії дезінформації (ЦПД) при Раді нацбезпеки, СБУ та нардепи з кінця березня 2024-го розробляють законопроєкт про посилення відповідальності за поширення російської пропаганди в медіа під час війни, розповів Forbes керівник ЦПД Андрій Коваленко. Регулювати ворожу дезінформацію планують і в класичних ЗМІ, і в соцмережах, сказав він. 

Чіткі правила допоможуть швидше ухвалювати рішення про блокування ворожих ресурсів, говорить Коваленко. «Для YouTube чи TikTok це буде аргументом, чому в Україні потрібно заблокувати такі ресурси, як уже заблокований канал Діани Панченко», – каже він. Станом на 19 квітня заблоковано 200 YouTube-каналів та 24 акаунти у ТікТок. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні