Категорія
Новини
Дата

Adobe випускає новий набір ШІ-інструментів для дизайнерів. У Illustrator з’явилася функція Generative Recolor

Американська компанія з розробки програмного забезпечення Adobe запустила новий ШІ-інструмент для графічного редактора Adobe Illustrator. Генеративний штучний інтелект «Generative Recolor» допомагатиме змінювати кольори, теми та шрифти на зображеннях за допомогою текстових підказок, пише Forbes USA.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Видавець графічного редактора Photoshop Adobe оголосив про запуск нового ШІ-інструмента «Generative Recolor» для програми Illustrator.
  • Технологія «Generative Recolor» допомагає швидко оновлювати кольори та шрифти дизайну, використовуючи механізм генеративного ШІ Firefly, який уже доступний у бета-версії Adobe Illustrator. Це професійний графічний редактор, де користувачі можуть створювати та редагувати векторну графіку без втрати якості зображення.
  • За допомогою текстового опису користувачі мають змогу створювати кольорові палітри для маркетингу та реклами, сказав Forbes Олександр Костін, віцепрезидент Adobe generative AI.
  • Найближчим часом весь контент у тій чи іншій формі буде відредагований за допомогою генеративного ШІ, пояснює нововведення топменеджмент Adobe.

Контекст

У березні 2023 року на хвилі ШІ-лихоманки Adobe анонсувала «родину генеративних ШІ-моделей» під назвою Adobe Firefly і випустила перші два інструменти на їхній основі. Один із них працює як DALL-E чи Midjourney, даючи змогу користувачам отримувати зображення за текстовим запитом. Інший інструмент генерує стилізований текст – щось на зразок WordArt, але зі штучним інтелектом.

Наприкінці травня Adobe запустила у Photoshop функцію під назвою «Generative Fill», що дає змогу користувачам зменшувати масштаб зображення та дозволяє генеративному штучному інтелекту заповнювати те, що лежить поза ним.

За цей час клієнти Adobe створили майже 200 млн зображень за допомогою ШІ. Реагуючи на підвищений інтерес споживачів, компанія оголосила про плани запровадити ШІ й в інших продуктах.

Компанія працює над покращенням якості генеративної моделі Firefly, аби вона могла генерувати зображення з більшою деталізацією та вищою роздільною здатністю, стверджує Костін.

Firefly навчена на зображеннях із ліцензійних фотобанків Creative Commons, Wikimedia та Flickr Commons, а також на 300 млн зображень і відео з Adobe Stock. Керівництво Adobe переконане, що продукти з лінійки Firefly підходять для комерційного використання. Компанія обіцяє компенсувати витрати на юридичні послуги клієнтам, якщо ті отримають судові позови за порушення авторських прав.

Паралельно Adobe працює над розробкою генеративних моделей для створення відео та 3D-графіки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні