Категорія
Новини
Дата

Аеропорт «Львів» може першим відновити роботу за наявності гарантій безпеки – Мінінфраструктури

Першим аеропортом, який розглядає міністерство інфраструктури для відновлення роботи, є аеропорт «Львів». Технічно для відновлення роботи летовищ необхідно до двох тижнів, проте практично це буде можливим лише за гарантованої безпеки, заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков на 17-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії YES, пише «Інтерфакс-Україна».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Першим аеропортом ми розглядаємо Львівський аеропорт. Я сподіваюся, що, як це було з Чорноморською зерновою ініціативою, коли ми отримаємо гарантовану безпеку, гарантії насамперед від міжнародних партнерів, від ООН, ми розпочнемо, я сподіваюся», – сказав він.
  • За словами Кубракова, що основна перешкода для відновлення польотів цивільних суден – безпека, а не технічні питання.

Контекст

Українське небо закрите для польотів цивільних літаків із початку вторгнення Росії — із 24 лютого цього року.

28 липня Закарпатська обласна рада збільшила статутний фонд аеропорту Ужгород на 26 млн грн. Кошти підуть на те, щоб закінчити реконструкцію аеропорту й отримати необхідні дозволи для його роботи. «Я впевнений, що за місяць–другий у нас полетять борти наших українських авіакомпаній, ті, які базуються сьогодні в Європі, в напрямку Відня, в напрямку, якщо потрібно, Праги, Мюнхена», – казав голова облради Володимир Чубірко.

За його словами, перевагою Ужгородського аеропорту є те, що поріг злітно-посадкової смуги розташований за кількасот метрів від українсько-словацького кордону і для здійснення посадок за приладами на цьому аеродромі використовується повітряний простір Словаччини.

Поновлення рейсів залежить не лише від обласної влади. Зараз заяви про відновлення роботи аеропорту – це не більше, ніж бажання та наміри, написав 1 серпня голова Закарпатської облдержадміністрації Віктор Микита.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні