Категорія
Новини
Дата

Аеропорт «Львів» може першим відновити роботу за наявності гарантій безпеки – Мінінфраструктури

1 хв читання

Першим аеропортом, який розглядає міністерство інфраструктури для відновлення роботи, є аеропорт «Львів». Технічно для відновлення роботи летовищ необхідно до двох тижнів, проте практично це буде можливим лише за гарантованої безпеки, заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков на 17-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії YES, пише «Інтерфакс-Україна».

Ключові факти

  • «Першим аеропортом ми розглядаємо Львівський аеропорт. Я сподіваюся, що, як це було з Чорноморською зерновою ініціативою, коли ми отримаємо гарантовану безпеку, гарантії насамперед від міжнародних партнерів, від ООН, ми розпочнемо, я сподіваюся», – сказав він.
  • За словами Кубракова, що основна перешкода для відновлення польотів цивільних суден – безпека, а не технічні питання.

Контекст

Українське небо закрите для польотів цивільних літаків із початку вторгнення Росії — із 24 лютого цього року.

28 липня Закарпатська обласна рада збільшила статутний фонд аеропорту Ужгород на 26 млн грн. Кошти підуть на те, щоб закінчити реконструкцію аеропорту й отримати необхідні дозволи для його роботи. «Я впевнений, що за місяць–другий у нас полетять борти наших українських авіакомпаній, ті, які базуються сьогодні в Європі, в напрямку Відня, в напрямку, якщо потрібно, Праги, Мюнхена», – казав голова облради Володимир Чубірко.

За його словами, перевагою Ужгородського аеропорту є те, що поріг злітно-посадкової смуги розташований за кількасот метрів від українсько-словацького кордону і для здійснення посадок за приладами на цьому аеродромі використовується повітряний простір Словаччини.

Поновлення рейсів залежить не лише від обласної влади. Зараз заяви про відновлення роботи аеропорту – це не більше, ніж бажання та наміри, написав 1 серпня голова Закарпатської облдержадміністрації Віктор Микита.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні