Категорія
Новини
Дата

Агрохолдинг ІМК очікує на збільшення виторгу на 35% цьогоріч – гендиректор Ліссітса

Компанія ІМК, яка є однією з найбільших агрохолдингів України, розраховує на збільшення виторгу у 2023 році на 35% порівняно з минулорічним показником. Про прибутки не йдеться, розповів гендиректор компанії Алекс Ліссітса в ефірі постійного проєкту Forbes «Business-Breakfast з Володимиром Федоріним».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти  

  • «З точки зору виторгу проти 2022 року очікуємо на плюс 35%. Ми додаємо понад 30 000 га землі, які минулого року не обробляли», – повідомив Ліссітса.
  • За словами Ліссітси, 2023 рік компанія має закінчити без прибутку, але й без збитку. «Ми розуміємо, що цього року логістика зʼїдатиме багато чого. Крім того, великі трансакційні витрати, збільшення ціни добрив на 30%, всі інші привʼязані до газу компоненти також збільшилися в ціні», – наголосив Ліссітса.
  • Топменеджер зазначив, що минулого року ІМК збільшив посіви пшениці вдвічі. «Ми пішли проти ринку, весь ринок зменшився у два рази. Я впевнений, що ціна на пшеницю знаходитиметься в непоганих висотах», – прогнозує Ліссітса.

Алекс Ліссітса на щотижневому проєкті «Business Breakfast з Володимиром Федоріним»

Контекст 

У 2022 році компанія ІМК входила до десятки найбільших агрохолдингів України. 120 000 га земельного банку ІМК знаходяться у Полтавській, Сумській та Чернігівській областях. Останні дві у 2022 році були під російською окупацією й досі зазнають масованих обстрілів з боку РФ.

Після 24 лютого минулого року з шести офісів ІМК працював один – у Полтаві, решту компанія евакуювала. «Ми забрали сервери, а все пальне для сільгосптехніки або віддали армії або знищили, щоб не дісталося ворогові», – розповів гендиректор ІМК. На початку війни пʼять із шести елеваторів компанії та 100 000 га землі були окуповані. Ще 35 000 га землі на Чернігівщині – частково заміновано. Під окупацію на кілька годин потрапила молочно-товарна ферма на кордоні з Білоруссю, вона також постраждала від ворожих обстрілів, розповів Ліссітса.

До початку великої війни в компанії працювали 2000 співробітників, наразі – 1400. «У нас багато людей воюють у складі ЗСУ, ТРО, і я вважаю, що до кінця цього року буде ще більше», – зазначив Ліссітса.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні