Категорія
Новини
Дата

Airbnb допоможе у післявоєнному відновленні туристичної галузі України

Платформа Airbnb промотуватиме Україну як туристичний напрямок та сприятиме відновленню тургалузі після війни, повідомила голова Державного агентства розвитку туризму Марʼяна Олеськів. Вона разом із Натаном Блечарчиком, співзасновником і головним стратегічним директором Airbnb підписали відповідний меморандум.

Ключові факти

  • «Ми спільно будемо працювати над популяризацією нашої країни як туристично привабливої дестинації! Мова також і про Крим, щойно наші кохані ЗСУ його деокупують», – написала очільниця ДАРТ.
  • Підписаний Меморандум фактично закріплює наміри про спільну участь у відновленні туристичної галузі України.
  • За словами Олеськів, щойно стане безпечно й відновиться авіасполучення, Україна прогнозовано стане одним із головних туристичних векторів Європи.
  • Airbnb висловив готовність стати партнером ДАРТ, який поширюватиме привабливість України поміж мільйонів своїх користувачів, а також ділитиметься з даними з платформи. 
  • Наразі Львівський туристичний офіс вже почав отримувати дані з Airbnb.
  • Airbnb допомогла знайти безкоштовне тимчасове житло по всьому світі для 130 000 українців і українок, які змушені були покинути країну та продовжує постійну підтримку України.

Контекст

У 2022 році сума туристичного збору знизилась на 24%, до 178,9 млн грн, порівняно із попереднім роком. Лідером по сумі туристичного збору тоді знову стала Львівщина – 41,4 млн грн, продемонструвавши приріст у 79% в порівнянні з 2021 роком. Столиця поповнила свій бюджет на 31,5 млн грн, що, порівняно з 2021 роком, менше більш ніж удвічі.

У першому півріччі 2023 року до бюджету громад надійшло понад 85 млн грн туристичного збору. Найбільше турзбору надійшло до бюджету Львівської області – 20,3 млн грн, Києва – 14,1 млн грн і Закарпатської області – 9,5 млн грн.

Падіння туристичного збору відбулося у 15 регіонах України. Найбільше ця сума скоротилася на Луганщині – 100%, Херсонщині – 98%, Донеччині – 91%, і Миколаївщині – на 72%.

З початку великої війни понад 45% опитаних українців подорожували країною з туристичною метою, повідомляла ДАРТ з посиланням на власне опитування. За останні півтора року 26% опитаних мандрували регіонами країни один-два рази, 12% – три-п’ять разів. Понад половина опитаних (54%) надають перевагу міському туризму та пішим прогулянкам.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні