Категорія
Новини
Дата

«Активних дій противник не вчиняє». Головне з брифінгу Арестовича за 5 березня

Російські війська не воювали активно з ранку 5 березня. Зараз вони забезпечують свої постачання, але українські війська наносять точкові контрудари по ворогу. ЗСУ також нанесли потужний удар по ворогу біля Херсону, повідомив радник керівника Офісу президента Олексій Арестович.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові тези з брифінгу

  • Противник не воює активно, а вчиняє «окремі тактичні дії», щоб покращити свою позицію і забезпечити постачання.
  • Збройні Сили Україні стежать за військами РФ, покращують свої позиції. Вони також наносять окремі контрудари: авіаційні та артилерійські.
  • Зранку 5 березня українські Збройні Сили нанесли потужний удар по ворогу в районі Херсону. Штаб уточнює втрати російських військ.
  • Орієнтовні втрати особового складу РФ – понад 10 000 осіб.
  • Росія втратила 269 танків, 945 бойових броньованих машин, 105 артилерійських систем, 50 реактивних систем залпового вогню, 19 засобів ППО, понад 60 цистерн з паливом.
  • Агресор також втратив 39 літаків, 40 гелікоптерів (цифри літаків і гелікоптерів уточнюються Офісом президента), 409 автомобілів, 3 безпілотника, 2 легких швидких катери.

Контекст

Раніше президент Зеленський розповів на брифінгу про постійну комунікацію з президентом Франції Еммануелем Макроном і з президентом Польщі Анджеєм Дудою, обіцянку МВФ та Світового банку дати кошти на відбудову України, а також мітинги на підтримку України по всій Європі.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні