Категорія
Новини
Дата

«Десятки мільярдів доларів на відбудову України». Зеленський розповів про міжнародну підтримку України у війні

Зеленський розповів про постійну комунікацію із президентом Франції Еммануелем Макроном і з президентом Польщі Анджеєм Дудою, обіцянку МВФ та Світового банку дати кошти на відбудову України, а також мітинги в підтримку України по всій Європі.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові тези

  • Зеленський щодня говорить із президентом Франції Еммануелем Макроном і з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Польща приймає біженців на кордоні та допомагає їм знайти прихисток.
  • Директор Світового банку Девід Малпасс та виконавчий директор МВФ Крісталіна Георгієва пообіцяли «рішення про невідкладну допомогу та про десятки мільярдів доларів на відбудову України після війни», повідомив Зеленський.
  • Президент також говорив із лідерами Туреччини, Саудівської Аравії та Обʼєднаних Арабських Еміратів.
  • Зеленський обговорював членство в ЄС для України із президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем і Президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.
  • Громадяни Братислави, Вільнюсу, Франкфурту, Ліону, Парижу, Тбілісі і Праги вийшли на мітинги у підтримку України.
  • За словами Зеленського, 74% американців підтримують закриття неба над Україною.

Контекст

Переважна більшість американців вважає, що США повинні припинити купувати російську нафту та газ, а НАТО має закрити небо над Україною, пише Reuters з посиланням на опитування, яке проводилося 2 та 3 березня.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні