Категорія
Новини
Дата

Акторка Різ Візерспун продала свою компанію Hello Sunshine за $900 млн. Цьому сприяв зростаючий попит на високоякісний контент

Компанія з інвестиціями Blackstone Group купує засновану голлівудською акторкою компанію Hello Sunshine. Угода оцінюється у $900 млн, пише The Wall Street Journal.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Blackstone направить на викуп акцій Hello Sunshine у ​​діючих інвесторів більше $500 млн.
  • Керувати ще не названою компанією будуть колишні топменеджери Walt Disney Кевін Майер і Том Стеггс. Вони прагнуть створити незалежний розважальний контент для епохи стрімінгу, зазначає CNBC.
  • Після придбання Візерспун і гендиректорка Hello Sunshine Сара Харден увійдуть до ради директорів ще не названої компанії і продовжать керувати Hello Sunshine. Крім того, деякі керівники й інвестори Hello Sunshine переведуть капітал у частки в новій компанії.
  • Угода підкреслює протистояння між сервісами потокового відео, яке змушує їх витрачати мільярди доларів на контент, пише Reuters. «Швидко зростаючий попит на високоякісний контент – одна з найбільших інвестиційних тем нашої компанії», – зауважив глава відділу прямих інвестицій Blackstone Джо Баратта.

Контекст

Hello Sunshine була заснована Візерспун у 2016 році для створення контенту, орієнтованого на жіночу аудиторію. Серед проєктів компанії фільми «Загублена», «Дика», а також «Ранкове шоу» і «Велика маленька брехня». Крім того, книжковий клуб Reeseʼs Book Club, який існує у вигляді сайту й застосунку. Власниками Hello Sunshine є сама Візерспун, її чоловік Джим Тот та їхній партнер Сет Родскі. Також частками в компанії володіють телекомунікаційний конгломерат AT&T, благодійна організація Emerson Collective, заснована вдовою Стіва Джобса Лорен Пауелл Джобс, і менеджмент компанії.

Hello Sunshine – одна з декількох медіакомпаній, які заснували знаменитості, зауважує CNN. Торік зірка баскетболу Леброн Джеймс заснував SpringHill Co., до якої входять розважальні компанії SpringHill Entertainment і Uninterrupted LLC. Вілл Сміт і Джада Пінкетт-Сміт стали співзасновниками розважальної компанії Westbrook Inc.

Продаж Hello Sunshine може викликати нову хвилю поглинань контент-компаній, пише The Variety. Це повʼязано з тим, що такі компанії, як A24, Imagine, Legendary і SpringHill Entertainment, уже вивчили можливість продажу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні