Категорія
Новини
Дата

Акторка Різ Візерспун продала свою компанію Hello Sunshine за $900 млн. Цьому сприяв зростаючий попит на високоякісний контент

1 хв читання

Компанія з інвестиціями Blackstone Group купує засновану голлівудською акторкою компанію Hello Sunshine. Угода оцінюється у $900 млн, пише The Wall Street Journal.

Ключові факти

  • Blackstone направить на викуп акцій Hello Sunshine у ​​діючих інвесторів більше $500 млн.
  • Керувати ще не названою компанією будуть колишні топменеджери Walt Disney Кевін Майер і Том Стеггс. Вони прагнуть створити незалежний розважальний контент для епохи стрімінгу, зазначає CNBC.
  • Після придбання Візерспун і гендиректорка Hello Sunshine Сара Харден увійдуть до ради директорів ще не названої компанії і продовжать керувати Hello Sunshine. Крім того, деякі керівники й інвестори Hello Sunshine переведуть капітал у частки в новій компанії.
  • Угода підкреслює протистояння між сервісами потокового відео, яке змушує їх витрачати мільярди доларів на контент, пише Reuters. «Швидко зростаючий попит на високоякісний контент – одна з найбільших інвестиційних тем нашої компанії», – зауважив глава відділу прямих інвестицій Blackstone Джо Баратта.

Контекст

Hello Sunshine була заснована Візерспун у 2016 році для створення контенту, орієнтованого на жіночу аудиторію. Серед проєктів компанії фільми «Загублена», «Дика», а також «Ранкове шоу» і «Велика маленька брехня». Крім того, книжковий клуб Reeseʼs Book Club, який існує у вигляді сайту й застосунку. Власниками Hello Sunshine є сама Візерспун, її чоловік Джим Тот та їхній партнер Сет Родскі. Також частками в компанії володіють телекомунікаційний конгломерат AT&T, благодійна організація Emerson Collective, заснована вдовою Стіва Джобса Лорен Пауелл Джобс, і менеджмент компанії.

Hello Sunshine – одна з декількох медіакомпаній, які заснували знаменитості, зауважує CNN. Торік зірка баскетболу Леброн Джеймс заснував SpringHill Co., до якої входять розважальні компанії SpringHill Entertainment і Uninterrupted LLC. Вілл Сміт і Джада Пінкетт-Сміт стали співзасновниками розважальної компанії Westbrook Inc.

Продаж Hello Sunshine може викликати нову хвилю поглинань контент-компаній, пише The Variety. Це повʼязано з тим, що такі компанії, як A24, Imagine, Legendary і SpringHill Entertainment, уже вивчили можливість продажу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні