Гуатам Адані /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Акції Adani Group повернулися до зростання. Американська GQG інвестувала в групу майже $1,9 млрд

Гуатам Адані Фото Getty Images

Акції індійського конгломерату Adani зросли у пʼятницю після того, як компанія GQG Partners Inc інвестувала в групу $1,87 млрд. Це зменшило побоювання щодо здатності групи мільярдера Гаутама Адані залучати фінансування, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Купівля акцій Adani американською інвесткомпанією стала першою великою інвестицією в конгломерат Гаутама Адані після того, як звіт Hindenburg Research призвів до обвалу ринкової вартості семи компаній групи на суму понад $130 млрд.
  • Угода з GQG може допомогти Adani розвіяти побоювання щодо здатності залучати кошти на погашення кредитів під заставу акцій. 
  • Adani проведе аукціон паперів з фіксованим доходом цього місяця в Лондоні, Дубаї та США.
  • Група Adani також повідомила кредиторам, що отримала кредит у розмірі $3 млрд від суверенного фонду добробуту. Її чистий борг становив у вересні 2022 року $24,1 млрд.
  • Adani заявила в четвер, що GQG купила 3,4% Adani Enterprises Ltd приблизно за $662 млн, 4,1% Adani Ports and Special Economic Zone Ltd за $640 млн, 2,5% Adani Transmission Ltd за $230 млн і 3,5% Adani Green Energy Ltd за $340 млн.
  • У пʼятницю акції Adani Enterprises зросли на 14,4%, а акції Adani Ports зросли на 9,7%. Акції Adani Green Energy та Adani Transmission зросли на 5% кожна.

Контекст

Папери Adani Group стрімко дешевшали через масовий розпродаж. Інвестори почали позбавлятися паперів конгломерату після виходу 24 січня звіту дослідницької компанії Hindenburg Research, що спеціалізується на коротких продажах. У ньому Hindenburg Research описала численні корпоративні зловживання у компаніях Adani. Після цього індійський мільярдер Гаутам Адані, який мав статус найбагатшої людини в Азії, вибув із «десятки» Forbes

Adani Group категорично відкинула звинувачення та погрожувала судовим позовом. У спростуванні компанія назвала звинувачення не просто необґрунтованою атакою на якусь конкретну компанію, а «навмисною атакою на Індію та історію її зростання». Hindenburg Research звинуватив Adani Group у тому, що вона одягається в індійський прапор, «систематично грабуючи націю».

Падіння акцій Adani послідувало за приголомшливим зростанням в останні роки, включаючи одні з найбільших прибутків в Азії у 2022 році. Пʼятирічне зростання Adani Enterprises перевершило навіть показники таких компаній, як Tesla, і вивело Гаутама Адані з відносної невідомості до лав найбагатших людей світу.

Після падіння акцій Adani спонукало групу відкласти продаж акцій на $2,5 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні