Не найбагатший в Азії. Індійський мільярдер Адані вибув з «десятки» Forbes після звинувачень у «корпоративному шахрайстві» /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Не найбагатший в Азії. Індійський мільярдер Адані вибув з «десятки» Forbes після звинувачень у «корпоративному шахрайстві»

1 хв читання

Getty Images

Індійський мільярдер Гаутам Адані втратив звання найбагатшої людини в Азії, оскільки акції його компаній, зареєстрованих на біржі, продовжують падати, а його імперія бореться зі звинуваченнями в серйозному шахрайстві з боку американської компанії Hindenburg Research, яка займається короткими продажами, пише Forbes.

Ключові факти

  • Станом на зараз власний капітал Адані скоротився ще на $13 млрд, внаслідок чого він опустився на 15-те місце у списку найбагатших людей світу, перед цим він був на восьмому місці.
  • Індієць Мукеш Амбані, статки якого оцінюються в $83,8 млрд, перемістився на девʼяте місце в списку. Амбані є головою конгломерату Reliance Industries, який має інтереси у нафтохімії, нафті, газі, телекомунікаціях та роздрібній торгівлі.
  • Флагманська компанія Adani Group – Adani Enterprises впала на 28,2% у середу.
  • Шість інших великих зареєстрованих на біржі компаній конгломерату – Adani Ports, Adani Wilmar, Adani Power, Adani Transmission, Adani Green Energy та Adani Total Gas – також опинилися в мінусі.
  • Forbes оцінює статки Адані в $75,1 млрд. З того часу, як Hindenburg Research оприлюднила свої звинувачення минулого тижня, Адані опустився з третього місця в списку найбагатших людей світу від Forbes, а його статки зменшилися більш ніж на $50 млрд.

Контекст

Минулого тижня Hindenburg Research опублікував звіт, в якому компанія Adani Group звинувачується в «зухвалих махінаціях з акціями та шахрайстві з бухгалтерським обліком протягом десятиліть». Компанії конгломерату Adani, контрольовані Адані, за два дні втратили сукупну ринкову капіталізацію у розмірі $48 млрд.

Adani Group категорично відкинула звинувачення та погрожувала судовим позовом. У спростуванні компанія назвала звинувачення не просто необґрунтованою атакою на якусь конкретну компанію, а ʼнавмисною атакою на Індію та історію її зростанняʼ. Hindenburg Research звинуватив Adani Group у тому, що вона одягається в індійський прапор, «систематично грабуючи націю».

Падіння акцій Adani слідує за приголомшливим зростанням в останні роки, включаючи одні з найбільших прибутків в Азії у 2022 році. Пʼятирічне зростання Adani Enterprises перевершило навіть такі компанії, як Tesla, і вивело Адані з відносної невідомості до лав найбагатших людей світу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні