Не найбагатший в Азії. Індійський мільярдер Адані вибув з «десятки» Forbes після звинувачень у «корпоративному шахрайстві» /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Не найбагатший в Азії. Індійський мільярдер Адані вибув з «десятки» Forbes після звинувачень у «корпоративному шахрайстві»

Getty Images

Індійський мільярдер Гаутам Адані втратив звання найбагатшої людини в Азії, оскільки акції його компаній, зареєстрованих на біржі, продовжують падати, а його імперія бореться зі звинуваченнями в серйозному шахрайстві з боку американської компанії Hindenburg Research, яка займається короткими продажами, пише Forbes.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Станом на зараз власний капітал Адані скоротився ще на $13 млрд, внаслідок чого він опустився на 15-те місце у списку найбагатших людей світу, перед цим він був на восьмому місці.
  • Індієць Мукеш Амбані, статки якого оцінюються в $83,8 млрд, перемістився на девʼяте місце в списку. Амбані є головою конгломерату Reliance Industries, який має інтереси у нафтохімії, нафті, газі, телекомунікаціях та роздрібній торгівлі.
  • Флагманська компанія Adani Group – Adani Enterprises впала на 28,2% у середу.
  • Шість інших великих зареєстрованих на біржі компаній конгломерату – Adani Ports, Adani Wilmar, Adani Power, Adani Transmission, Adani Green Energy та Adani Total Gas – також опинилися в мінусі.
  • Forbes оцінює статки Адані в $75,1 млрд. З того часу, як Hindenburg Research оприлюднила свої звинувачення минулого тижня, Адані опустився з третього місця в списку найбагатших людей світу від Forbes, а його статки зменшилися більш ніж на $50 млрд.

Контекст

Минулого тижня Hindenburg Research опублікував звіт, в якому компанія Adani Group звинувачується в «зухвалих махінаціях з акціями та шахрайстві з бухгалтерським обліком протягом десятиліть». Компанії конгломерату Adani, контрольовані Адані, за два дні втратили сукупну ринкову капіталізацію у розмірі $48 млрд.

Adani Group категорично відкинула звинувачення та погрожувала судовим позовом. У спростуванні компанія назвала звинувачення не просто необґрунтованою атакою на якусь конкретну компанію, а ʼнавмисною атакою на Індію та історію її зростанняʼ. Hindenburg Research звинуватив Adani Group у тому, що вона одягається в індійський прапор, «систематично грабуючи націю».

Падіння акцій Adani слідує за приголомшливим зростанням в останні роки, включаючи одні з найбільших прибутків в Азії у 2022 році. Пʼятирічне зростання Adani Enterprises перевершило навіть такі компанії, як Tesla, і вивело Адані з відносної невідомості до лав найбагатших людей світу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні