Акції Nvidia впали попри двократне зростання доходів компанії. Чому виробник чипів не виправдав очікувань інвесторів /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Акції Nvidia впали попри двократне зростання доходів компанії. Чому виробник чипів не виправдав очікувань інвесторів

2 хв читання

Getty Images

Акції Nvidia та інших технологічних важковаговиків впали ввечері 28 серпня, попри більш ніж двократне зростання виручки провідного продавця ШІ-чипів. Це стало невтішним сигналом для інвесторів, які розраховували на більш сильний прогноз від Nvidia, який сприятиме новому зростанню акцій найдорожчих компаній Волл-стріт, пише Reuters.

⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Деталі

  • Фʼючерси на Nasdaq впали приблизно на 1% після квартального звіту Nvidia. Акції самого ж виробника чипів впали майже на 7% і втратили $200 млрд вартості.
  • Акції Broadcom та Advanced Micro Devices знизились приблизно на 2%. Акції Microsoft та Amazon – на 1%. 
  • Кілька інших компаній, повʼязаних зі штучним інтелектом, втратили близько $100 млрд сукупної вартості.
  • Дохід Nvidia за три місяці до 28 липня склав $30 млрд, що на 122% більше, ніж рік тому. Аналітики очікували $28,7 млрд. Nvidia очікує $32,5 млрд доходу в поточному кварталі, плюс-мінус 2%, що лише трохи випереджає консенсус-очікування аналітиків. 
  • Мʼякі прогнози Nvidia затьмарили зростання доходів і скоригованого прибутку в другому кварталі, а також оголошення про викуп акцій на суму $50 млрд. 
  • Зростаючий попит на чипи зі штучним інтелектом допоміг Nvidia перевершити консенсус-оцінки аналітиків протягом декількох кварталів, що призвело до очікування інвесторів, що компанія перевершуватиме прогнози на все більшу і більшу величину маржі.
  • «Це була просто одна з тих ситуацій, коли ці очікування були дуже високими. Я не знаю, чи могла компанія отримати достатньо хороші показники, щоб люди були щасливі», – сказав Джей Джей Кінахан, гендиректор IG North America і президент онлайн-брокера Tastytrade.

Контекст

Звіт чипмейкера майже зрівнявся за значимістю для ринків із статистикою про ринок праці в США, зазначала Financial Times. 

На думку Bloomberg, звіти Nvidia – ключ до розуміння того, наскільки міцний фундамент відскоку всього індексу S&P 500 на $4 трлн, а також зростання самої Nvidia, що додала 160% від початку року. 

Залежно від того, в який бік звіт і його прогнози відхиляться від очікувань, капіталізація Nvidia може додати або впасти до 10%, або на $300 млрд. Це впливає на індекси і безпосередньо.

Акції Nvidia залишаються найкращими в S&P 500. За капіталізацією (близько $3 трлн) компанія більша за наступні 10 виробників чипів разом узятих.

Цього разу млява реакція на звіт про прибутки Nvidia може допомогти задати тон ринковим настроям в історично волатильну пору року. Згідно з даними CFRA, індекс S&P 500 впав у вересні в середньому на 0,8% з часів Другої світової війни, що є найгіршим показником за будь-який місяць. 

Інвестори також стежать за звітом про зайнятість у США, який вийде наступного тижня, щоб дізнатися, чи зникла слабкість на ринку праці, яка розхитувала акції на початку серпня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд