Категорія
Новини
Дата

Найгірший день з 2022 року. Nasdaq 100 втратив $1 трлн через хвилювання навколо ШІ

1 хв читання

Індекси Nasdaq впали більш ніж на 3% у найгірші дні з жовтня 2022 року. Nasdaq 100 втрачає $1 трлн ринкової вартості, пише Bloomberg. Котирування акцій лідерів в галузі технологій штучного інтелекту Nvidia Corp., Broadcom Inc. та Arm Holdings Plc різко впали.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Падіння було спровоковане звітом про доходи Alphabet Inc. у вівторок, 23 липня, увечері, в якому було зазначено роздуті капітальні витрати. Акції компанії впали більш ніж на 5%, показавши найгірший результат із січня.
  • Tesla Inc. впала більш ніж на 12% після того, як генеральний директор Ілон Маск надав мало подробиць про ініціативу своєї компанії зі створення безпілотних автомобілів.
  • «Головна проблема – де окупність інвестицій у всі витрати на інфраструктуру ШІ?», – сказав Алек Янг, головний інвестиційний стратег Mapsignals.
  • Виробники обладнання, що використовується в обчисленнях ШІ, в середу зазнали одного з найбільших падінь після цьогорічного зльоту. Super Micro Computer Inc. впала на 9,15% Nvidia впала на 6,8%, а Broadcom Inc. втратила 7,6%. Волатильність опціонів на Nvidia зросла до найвищого рівня із середини березня.
  • Meta Platforms Inc. впала на 5,6%, Microsoft Corp. – на 3,6%, а Apple Inc. – на 2,9%.
  • Розпродаж привів до зниження індексу Bloomberg так званих технологічних акцій Magnificent Seven (Microsoft, Apple, Nvidia, Alphabet, Amazon, Meta and Tesla) на 5,9%, вперше з травня опустившись нижче за середню ціну за останні 50 днів. З початку року він лишається на рівні 33%.
  • «У короткостроковій перспективі може виникнути деяка втома від ШІ, просто тому, що деякі з інвестицій великих технологічних компаній в ШІ можуть не окупитися за той період часу, на який розраховували інвестори», — сказав Невілл Джавері, керуючий портфелем Allspring Global Investments.

Контекст

Два тижні тому співвідношення ціни та ймовірного прибутку індексу інформаційних технологій S&P 500 досягло найвищого рівня з 2002 року. Багато хто в групі Big Tech, як і раніше, оцінюються на рекордному рівні, незважаючи на падіння. Nvidia оцінюється в 36 разів більше прибутку, прогнозованого на наступні 12 місяців, порівняно із середнім показником у 21 у S&P 500. Apple і Microsoft оцінюються у понад 30 разів більше.

У той час як результати Alphabet зруйнували надії на те, що ШІ зробить більший внесок у фінансові результати мегакапіталізованих компаній, інвесторам ще доведеться почути думку інших учасників групи. Microsoft Corp. має відзвітувати 30 липня, а потім Meta Platforms Inc., Apple Inc. та Amazon.com Inc. Nvidia, найбільший бенефіціар витрат на ШІ, звітуватиме останньою 28 серпня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд