Категорія
Новини
Дата

Акції Twitter обвалилися на 7% на премаркеті через рішення Ілона Маска вийти з угоди на $44 млрд

Акції Twitter впали на 7,2% на премаркеті в понеділок після рішення Ілона Маска відмовитися від угоди на $44 млрд щодо купівлі компанії, пише Business Insider. Twitter готує судовий позов до мільярдера.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Ілон Маск відмовився від операції з купівлі Twitter у листі, поданому його адвокатами до Комісії з цінних паперів та бірж у пʼятницю.
  • «Twitter так і не виконав своїх договірних зобовʼязань. Упродовж майже двох місяців пан Маск шукав дані та інформацію, необхідні для незалежної оцінки поширеності фейкових або спам-акаунтів на платформі Twitter», – заявили представники бізнесмена.
  • Twitter вже повідомив, що планує «подати судовий позов для забезпечення дотримання угоди про злиття». 
  • Загалом акції соцмережі впали на 25% з 13 квітня – дня, коли Маск погодився на угоду про поглинання Twitter.
  • Аналітики вважають, що акції Twitter, швидше за все, продовжать обвалюватися, якщо Маск не змінить свого рішення.
  • «Якщо Twitter не захоче скоротити свою пропозицію принаймні на 15-20%, ми думаємо, що Маск піде, посунувши акції до вартості $26 за штуку», – зазначив Анджело Зіно, аналітик компанії CFRA Research.

Контекст

25 квітня мільярдер Ілон Маск домовився із керівництвом Twitter про купівлю соцмережі за $44 млрд. Акціонери отримають по $54,2 за кожну звичайну акцію. Це майже на 40% більше за вартість акцій на 1 квітня, коли Маск оголосив про придбання 9% акцій. Закрити угоду планується до кінця 2022 року.

Раніше Маск оприлюднив пакет фінансування в розмірі $44 млрд для своєї пропозиції щодо поглинання Twitter. Документ він подав до американської Комісії з цінних паперів та бірж. $25,5 млрд бізнесмену погодилися позичити кілька банків на чолі з Morgan Stanley, який надасть кредит на $12,5 млрд під заставу акцій Tesla. Ще $21 млрд Маск був готовий надати особисто. 

В середині травня Маск повідомив про призупинення операції з купівлі Twitter до отримання від соцмережі реальної статистики з фейкових акаунтів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні