Категорія
Новини
Дата

Американська Cisco долучиться до освітніх та цифрових проєктів в Україні. Що передбачає співпраця

Американський виробник мережевого обладнання Cisco допоможе Україні розвивати платформу «Дія.Освіта» та долучиться до інших освітніх та цифрових проєктів. Про підписання відповідного меморандуму з компанією повідомив віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Україна долучається до глобальної програми Cisco Country Digital Acceleration (CDA), яка працює в 48 країнах, зазначив Федоров. «Ціль програми – допомогти створити нові робочі місця, підвищити рівень ВВП та використовувати більше інновацій у державному та приватному секторах», – наголосив він. 
  • За словами віцепремʼєра, Мінцифри разом із Cisco працюватиме над інноваційною стратегією України. «Розвиватимемо платформу «Дія.Освіта» та ще багато освітніх і цифрових проєктів», – додав він.
  • Зокрема, Федоров повідомив, що Cisco поділиться контентом з IT для «Дія.Освіта», інструментом Cisco Talent Bridge Matching Engine, який допоможе HR-фахівцям швидше шукати спеціалістів, а студентам – роботу. 
  • У межах проєкту «Цифрові школи» Cisco надасть 1600 девайсів із точками доступу Wi-Fi, щоб підключити школи до інтернету, і 1000 вебкамер. 
  • Крім того, за словами Федорова, заступники з цифрової трансформації (CDTO) зможуть відвідувати офіси Cisco в різних країнах, «щоб прокачувати скіли в сфері технологій та дізнаватися про світові тренди цифровізації». 
  • «Меморандум із Cisco – інвестиція в майбутнє і потужний сигнал для великих світових компаній посилювати співпрацю з Україною», – наголосив Федоров.

Контекст

У травні цього року Мінцифра запустила платформу «Дія.Освіта». Як зазначили розробники, на платформі можна безоплатно не лише здобути корисні цифрові навички, а й повністю опанувати нову професію.

«Дія.Освіта» пропонує сотні освітніх серіалів едьютейнмент-формату про найзатребуваніші професії на ринку праці, симулятори з реальними завданнями, подкасти, вебінари, гайди. Обличчями курсів стали експерти, відомі діячі та лідери думок. На платформі можна пройти повний цикл здобуття професії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні