Категорія
Новини
Дата

Американський розробник голосового ШІ поглинув заснований українцями стартап Allset

1 хв читання

Стас Матвієнко /з особистого архіву

Стас Матвієнко Фото з особистого архіву

Компанія SoundHound AI придбала ключові активи платформи онлайн-замовлень Allset, яку заснували українці Стас Матвієнко і Ганна Поліщук. Про це йдеться у пресрелізі SoundHound AI. Матвієнко у SoundHound AI займе пост віцепрезидента з монетизації голосового ШІ, повідомив він на своїй сторінці у Linkedin.

У 2021 році Forbes Ukraine включив Allset до списку 30 найкращих стартапів з України.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • SoundHound AI, яка займається голосовим ШІ, планує сфокусуватися на голосовому замовленні їжі. Поглинання Allset принесе SoundHound додаткові звʼязки з ресторанами, інженерні навички та ноу-хау на ринку, йдеться у повідомленні.
  • «Це включає плани щодо полегшення голосового замовлення їжі та напоїв у мільйонах автомобілів, телевізорів і смарт-пристроїв», – заявила SoundHound.
  • Партнери Allset із числа ресторанів і нові учасники тепер матимуть доступ до набору голосових продуктів зі штучним інтелектом для покращення роботи та скорочення витрат, повідомляє компанія.
  • Фінансові умови угоди не розголошуються.
  • До SoundHound AI приєднаються 20 спеціалістів Allset включно із засновниками. Сам Матвієнко займе посаду віцепрезидента з монетизації голосового ШІ. «Перед нашою командою стоїть завдання створити новий тип торгової платформи, орієнтованої на голосову комерцію та її монетизацію», – повідомив він у дописі на Linkedin.

Контекст

Allset – американський стартап, який дає змогу бронювати столики у ресторанах і замовляти їжу в закладах харчування на виніс. Його заснували українці Стас Матвієнко (CEO) та Анна Поліщук (CPO). У 2021 році Forbes Ukraine включив його у 30 найкращих стартапів з України

Українці облаштувалися в Лос‑Анджелесі у 2015 році. Команду розробки залишили в Києві. До настання карантину Allset працював майже з 3000 ресторанів у 11 мегаполісах. Сервіс допомагав бронювати столики, робити замовлення й оплату в ресторанах онлайн. Компанія співпрацювала з Google Maps і залучила $26,2 млн інвестицій. Коронавірус міг помножити досягнення на нуль. У відповідь на катастрофічне падіння виторгу Allset запустив нові функції й освоївся на ринку безконтактної видачі. Більше про це читайте в матеріалі Forbes Ukraine.

У серпні 2022 року Allset скоротив свою глобальну команду на 30%, звільнивши 29 співробітників. Причиною скорочень в компанії назвали складну ситуація на ІТ ринку. Allset має офіси в Україні та США і співпрацює з понад 8000 ресторанів в обох країнах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд