Категорія
Новини
Дата

АМКУ дозволив «Vodafone Україна» купити провайдера «Фрінет»

Антимонопольний комітет України дозволив «ВФ Україна» («Vodafone Україна») придбати частку в ТОВ «Фрінет», яка забезпечує компанії набуття контролю над провайдером, повідомила пресслужба АМКУ.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зазначається, що заявлена концентрація не призводить до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України, тому АМКУ надав відповідний дозвіл.
  • Згідно із повідомленням, концентрація відбувається у сфері надання послуг фіксованого доступу до інтернету. Учасники угоди надають послуги доступу до інтернету як фізичним, так і юридичним особам у межах багатьох населених пунктів України.
  • Частки групи покупця на регіональних ринках є незначними. Тож після угоди сукупні частки учасників концентрації на регіональних ринках не перевищуватимуть 15–21%.
  • Під час розгляду заяви було встановлено, що ці ринки є висококонкурентними. Основними конкурентами «ВФ Україна» вважає компанії Ukrtelecom, Vega, Kyivstar, Fregat, Lanet, Triolan, Homenet, Goodnet, Prosto, IT-Invest, Darkwood, RedLine та ін.

Контекст

Дохід телеком-оператора «Vodafone Україна» у 2022 році склав 19,8 млрд грн, йдеться в пресрелізі компанії. Чистий прибуток впав до 1,1 млрд грн, що на 71% менше за показник 2021 року.

Зменшення доходу рік до року склало 2%. Основною причиною цього стало загальне зменшення кількості абонентів: станом на грудень 2022 року у компанії-оператора нараховувалося 15,4 млн абонентів.

Близько 3,5 млн абонентів оператора «Vodafone Україна» виїхали зі східних і південних регіонів України через війну. Понад 2,2 млн абонентів попрямували за кордон, однак продовжують користуватися послугами оператора.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні